Denniksen uusi tuleminen seuraavan sukupolven myötä varmisti puolen vuosisadan rakkaustarinan toteutumisen – ja perinteen jatkon.
YRITYSUUTISET.
Vapunpäivänä 1.5.1975 Linnankadulle avautui uusi italialainen ravintola, joka kantoi yrittäjä Dennis Rafkinin nimeä – Dennis. Keskeisellä paikalla sijaitseva pizzeria saavutti nopeasti turkulaisten suosion ja pizzasta tuli kaikkien herkku arkeen ja juhlaan. Dennis oli kaikkien huulilla.
Nykyinen yrittäjä ja omistaja Kim Rafkin kertoo, että Denniksen 50-vuotispäivää juhlitaan vapunpäivänä 1.5. työn merkeissä ja asiakkaita palvellen.
– Asiakkaiden ansiosta tämä pitkä historia on ollut mahdollinen, niin asiakkaiden kanssa sitä myös juhlitaan. Siitä starttaa meidän juhlakuukautemme ja juhlan kunniaksi olemme myös laittaneet viihtyisän kesäterassimmekin uuteen uskoon. Jatkossa voi nauttia puutarhan fiiliksestä keskellä kaunista urbaania Turkua sateen suojassa, Rafkin sanoo.
Perhe on ollut Denniksen keskiössä aina.
– Ihan lapsuudesta muistan, että vanhempani olivat aina töissä. Edesmennyt isä Dennis pyöritti pizzeriaa ja äiti Harriet oli siellä töissä isän rinnalla. Minä kyllä voin allekirjoittaa sen lausahduksen, että menestyvän miehen takana on nainen. Perhearvot ovat meille tärkeitä ja myös omassa liitossani vaimo on tärkein tukijani ja koko perheen yhdistävä voima, ravintoloitsija kiittelee.
”Uusi” alkuperäinen Dennis avautui 2023.
Yritys oli välillä muualla omistuksessa.
– Vuonna 2007 tapahtui sellainen käänne, että eräs taho otti yhteyttä ja ilmaisi kiinnostuksensa ostaa koko yritysryppäämme. Olimme kaikki silloin ajatusta vastaan. Mutta kun seuraava ostotarjous tuli toisaalta, päätimme tarttua siihen. Vanhemmat alkoivat ikääntyä ja homma oli alkanut paisua kuin pizzataikina konsanaan, Kim Rafkin kertoo tuolloisen myyntipäätöksen taustoista.
Sitten tapahtui paluu juurille.
– Vuoden 2022 lopulla eräänä päivänä puhelimeeni alkoi tulla viestejä. Minulle kantautui uutinen, että sekä Pizzeria Dennis Oy että Dennis Food Factory Oy on molemmat haettu konkurssiin. Ensimmäisenä ajatuksena meillä oli, että nimi täytyy pelastaa. Isäni oli perustanut yrityksen ja luomamme brändi oli vaarassa. Saimme onneksemme ostettua kaikki brändit takaisin itsellemme. Nopeasti heräsi lisäksi kysymys, pitäisikö ravintolatoiminta myös synnyttää uudestaan? Isä Denniksen kanssa sitä asiaa pyöriteltiin ja kun Linnankadun alkuperäinen puutalokiinteistö oli mahdollista vuokrata, asia oli enemmänkin kuin selvä, Rafkin iloitsee.
Näin ympyrä sulkeutui ja alkuperäinen Ristorante Pizzeria Dennis heräsi uudelleen henkiin toukokuussa 2023 Rafkinin luotsaamana, mutta tällä kertaa Kim Rafkinin.
Turkulaisten arkeen ja juhlaan syvästi nivoutunut ravintola valittiin myös vuoden 2024 Vuoden turkulaisimmaksi yritykseksi. Tämä tunnustus uumoilee tarinan jatkumista seuraavienkin vuosikymmenten yli.
Dennis työllistää tällä hetkellä noin 35 ravintola-alan ammattilaista.
Turun Seutusanomat