Merimaskun rannassa panostetaan matkailijoiden viihtyvyyteen

Smaku Naantali -kohde 2022

Merimaskun Rantamakasiinin yrittäjä Ville Vuorio esittelee rannan uutta kioski- ja saunarakennusta: ”Saariston Rengastiellä on ollut vilkasta viime vuosina. Uskomme matkailijoiden löytävän saaristoon jatkossakin ja siksi olemme valmiit kehittämään palveluja.” hän jatkaa. Kuvat: Ragip Önsoy.

Saariston Rengastien varrella sijaitseva Merimasku on luonnonhelmassa sijaitseva entinen kunta, joka on vuodesta 2009 alkaen ollut osa Naantalin kaupunkia.

Ville Vuorion vinkki veneilijöille

 

”Naantaliin saapuville veneilijöille on tarjolla monta vaihtoehtoista vierasvenesatamaa. Täällä vierailun jälkeen kannattaa poiketa Airiston sijaan länteen päin, kohti Kustavia, sillä sielläkin on käymisen arvoisia satamia.”

NAANTALI. Naantalin saaristo-osassa, Otavan saaressa sijaitsevan Merimaskun Rantamakasiinin uudet yrittäjät onnistuivat innovatiivisuudellaan selviytymään poikkeusvuosista. Rantamakasiini Oy:n ostaessa vuonna 2019 rakennuksen, jota kaupunki oli aiemmin vuokrannut eri ravintolayrittäjille, alkoi rannassa puhaltaa muutoksen tuulet.

Yrityksen perustajaosakkaisiin kuuluvan Ville Vuorion mukaan heille oli alusta alkaen selvää, että vierasvenesataman palveluita olisi syytä kehittää.

– Kehityskohteista tärkeimmiksi nousivat veneilijöille hyvin tärkeät saunomis- ja peseytymismahdollisuudet, joten oli luonnollista aloittaa saunaprojektista. Nyt voimme sanoa, että Merimaskusta löytyy täyden palvelun vierasvenesatama, Vuorio Rantamakasiini Oy:stä kertoo.
– Olemme muutenkin kehittäneet veden äärellä sijaitsevaa elämyskeskusta kokonaisvaltaisesti aina terassi- ja laituriremonteista ruokalistan päivitykseen. Menussa panostamme puhtaaseen lähiruokaan, johon kuuluvat muun muassa lähituottajien salaatit, perunat, ahvenet, leivokset ja oluet, Vuorio lisää.

Merimaskun Rantamakasiinin vierasvenesataman palveluita on siis nyt täydennetty kahdella saunalla.
Merimaskun Rantamakasiinin upouudesta rakennuksesta löytyvät saunat sekä myyntipiste, josta voi ostaa höyrysämpylöitä ja juotavaa sekä vuokrata minigolf-varusteita.

Kesäkuussa käyttöön otetussa saunarakennuksessa on myös kioski, josta voi ostaa höyrysämpylöitä ja juomaa.

– Rakennuksessa on kaksi samankokoista saunaa pukuhuoneineen sekä ulkomyyntipiste löylyjen lomassa herkuttelua varten, Vuorio esittelee.

Sekä miesten että naisten sauna on kuumana yleisellä saunavuorolla päivittäin, eli aina kun ravintolakin on auki. Vierasveneilijöille löylyt sisältyvät satamamaksuun, mutta muilta asiakkailta peritään erillinen maksu.

– Yleisen saunavuoron ulkopuolella tiloja voi varata yksityiskäyttöön ravintolan aukioloaikojen puitteissa. Saunarakennus on yhdistettävissä myös yhdeksi isoksi tilaksi pukuhuoneiden välissä olevan siirtoseinän ansiosta. Koko tilan käytöstä neuvotellaan aina tapauskohtaisesti, Ville Vuorio sanoo.
– Pidämme Rantamakasiinin auki ainakin elokuun puoliväliin saakka, Vuorio lisää.

Naantalin saaristossa Rengastien varrella sijaitsevaan Ravintola Rantamakasiiniin on helppo tulla niin autolla ja polkupyörällä kuin veneelläkin.

Poikkeukselliset vuodet jättivät jälkeensä Rantamakasiinille laituriravintolatoiminnan, joka on edelleen voimissaan. Kyseessä on innovaatio, jollaista ei tiettävästi ole ollut aiemmin missään muualla käytössä.

– Koronakesänä 2020 lanseeraamamme vene drive-in -ravintola toimii edelleen. Viime vuonna se oli suosittu erityisesti loppukesän mökki- ja kalastajaporukoiden keskuudessa, kertoo Vuorio.

Majoitusta varten rannassa on Airbnb-kohteena toimiva asuntovaunu.

Viereisellä tontilla olevaa minigolfrataa käyttääkseen voi lainata pallon ja mailan tuntiveloituksella Rantamakasiinin saunalta. Lisäksi palveluvalikoimaan on tulossa pari kiinteää mökkiä vuokrattavaksi, sekä paikkoja karavaanareille.

Ravintolarakennuksen yläkerrassa on esillä Naantalin Taideyhdistyksen Välke-näyttely, johon pääsee tutustumaan aina Rantamakasiinin aukioloaikoina. Neljättä kertaa järjestettävän näyttelyn teemaan on haettu perinteiseen tapaan inspiraatiota merellisestä luonnosta.

Näyttelykokonaisuuden nimi Välke kertoo taiteen tekemisen ilosta, liikkeestä, auringon heijastumista liki tyynen meren pinnalla sekä siitä, että elämässä löytyy aina valon pilkahduksia ja kauneutta niin monin eri tavoin.

Elävästä musiikista Merimaskun Rantamakasiinilla päästään nauttimaan aina kesäviikonloppuisin.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Tiesitkö?

Merimaskun Rantamakasiini.

• Merimaskun Rantamakasiini osallistuu yhdessä Cafe Akselin, Ravintola Naantalin Metsätähden, Ravintola Kultarannan, Snickarin, Cafe Laiturin, Ravintola Trapin sekä Kuulas Garden Grill & Cafén kanssa Smaku-ruokatapahtumaan 8.–20. elokuuta.

• Smaku kokoaa vuosittain paikalliset ravintolat ja kahvilat yhteiseen tapahtumaan. Smakun aikana käydään myös leikkimielinen kilpailu parhaasta annoksesta ja valitaan Naantalin Makuaarre. Kaikkien suosikkiannostaan äänestäneiden kesken arvotaan palkinnoksi lahjakortteja osallistujaravintoloihin.