Uudet ja perinteisemmät maut sulassa sovussa Naantalin vanhassakaupungissa

Smaku Naantali -kohde 2022

Eerika Rinne kertoo nauttivansa Naantalin kesästä ja ihmisten hymyistä. Kuvat: Ragip Önsoy.

Pikku-Snickari, AhiAhi Poke Bowl ja Jungle Juice Box täydentävät Naantalin vanhankaupungin ytimessä sijaitsevan vierasvenesataman herkutteluvalikoimaa.

Tiesitkö?

 

Osana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -prosessia mittavan vastuullisuusohjelman läpikäyneelle Naantalin Kylpylälle on  myönnetty vastuullisuudesta kertova kansainvälinen Green Key -ohjelman sertifikaatti.

NAANTALI. Naantalin vanhan kaupungin idyllisistä puutalokortteleista löytyy monta ravintolaa, joissa pääsee ruokailemaan merimaisemia ihaillen. Eräs historiaa henkivistä paikoista rannassa on Snickari, jossa on aikojen saatossa palvellut niin valokuvaamo kuin sekatavarakauppakin. Nyt se on pitkään ollut jo ravintolapalveluiden käytössä.

Merellisessä miljöössä on oma taikansa, johon sisältyy aurinkokaupungin valovoimaisuutta sekä ripaus innovatiivisuutta. Siinä missä Snickari edustaa perinteisempää linjaa saaristolaispöytineen ja a la carte -menuineen, toukokuussa samaan rakennukseen avatun Pikku-Snickarin ruokalistalta löytyy autenttisella roomalaisella reseptillä valmistettua levypizzaa.

– Pizza Romana -artesaanipizzojen reseptiikasta vastaavat Naantalin Kylpylässä työskentelevät italialaiset pizzakokit, kertoo Naantalin ja Ruissalon Kylpylöitä ja niihin kuuluvia hotelli-, ravintola- ja kahvilayksiköitä johtava Eerika Rinne.

Rinteen mukaan kaikessa Sunborn Saga Oy:n ravintolatoiminnassa kiinnitetään aina huomiota laadukkaisiin sekä vastuullisesti tuotettuihin raaka-aineisiin. Yrityksen lippulaivalle, Naantalin Kylpylälle myönnettiin huhtikuussa sertifikaatit vastuullisesta toiminnastaan.

– Käytämme kotimaisia raaka-aineita, luomua sekä sesongin mukaisia tuotteita paikallisilta tuottajilta mahdollisuuksien mukaan, kun niitä vain on saatavilla, hän painottaa.

Hotellinjohtaja Eerika Rinne sanoo, että uusia toimintamalleja on kehitelty kävijöiden toiveesta.

Snickari sisältä.

– Meidän tulee ehdottomasti pysyä kehityksessä mukana, jotta vetovoima säilyy. A la carte -annosten lisäksi Snickarissa on nyt uutuutena tarjolla myös saaristolaisbuffet, joka on katettu lounasaikaan, näin alkuun arkipäivisin, hän lisää.

Kaikki ruokailijat eivät halua pysähtyä pöydän ääreen nauttimaan kulinaarisista elämyksistä paikan päällä: Siksi artesaanipizzapalat voi ottaa näppärästi mukaan menoihinsa oli sitten työ- tai lomamatkalla tai menossa vaikka piknikille.

Samalla idealla toimivat myös uudistetulle Siltapuistonaukiolle juuri avatut kaksi pop up -myyntipistettä. Smoothie Heaven Oy:n Jungle Juice Bar avautui kesäkuun alussa ja Sunborn Eventsin havailijais-aasialaisvivahteinen AhiAhi Poke Bowl puolestaan juhannusviikolla.

– Aukio sijaitsee Visit Naantalin rakennuksen ja Naantalin Kaivohuoneen välisellä alueella, keskeisellä ja näkyvällä paikalla vanhan kaupungin sydämessä. Arvostan yhteistyötä eri toimijoiden kesken ja koen, että toisiamme nostamalla tuomme pelkästään lisäarvoa matkailuun, Eerika Rinne toteaa.
– Olen nyt tässä työssäni toista kesää Naantalissa, ja tunnen olevani kotonani täällä. Täällä on ihana pikkukaupungin tunnelma, ja ihmiset hymyilevät säällä kuin säällä Naantalin auringon tapaan, jatkaa Rinne.

Naantalin Matkailun talon toisella puolella oleva Naantalin Kylpylän kesäkahvilana tunnettu kioski on nyt Cafe Kirkkopuisto. Kahvilaherkkujen lisäksi valikoimassa on myös tuoreita kotimaisia marjoja ja herneitä.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Vinkkinä matkailijoille

• Smaku-ruokatapahtumien kiertue pysähtyy Naantaliin 8.–20. elokuuta. Neljättä kertaa järjestettävässä Smaku Naantalissa on mukana tänä vuonna kahdeksan ravintolaa; Kuulas Garden Grill & Café, Ravintola Naantalin Metsätähti, Café Akseli, Ravintola Kultaranta, Café Laituri, Merimaskun Rantamakasiini ja aivan rannasta Ravintola Trappi sekä Snickari.

• Snickari on saanut nimensä 1800-luvun lopulla rakennetusta nikkaristyylisestä kulmatuvasta. Snickari-sana on peräisin ruotsinkielen sanasta snickare, joka tarkoittaa puuseppää. Snickari on ollut monen perheen koti. Sen viimeinen asukas, apteekkarin leski Charlotta Valdstedt testamenttasi Snickarin Naantalin kaupungille vuonna 1895.