Kotien kätköt esittäytyvät Uudenkaupungin Merikeskuksen näyttelyssä

UUSIKAUPUNKI. Uudenkaupungin Pakkahuoneentorilla, entisessä Vason myllyssä sijaitsee Uudenkaupungin merihistoriallisen yhdistyksen ylläpitämä Uudenkaupungin Merikeskus -näyttelytila. Tilassa on esillä monenlaista merihistoriallista nähtävää.

Tänä kesänä esillä on Kotien kätköistä -näyttely, johon on kerätty runsaasti mielenkiintoista merellistä katsottavaa. Esillä on muun muassa laivatauluja, laivojen pienoismalleja ja puolimalleja, pullolaivoja, merimiesten tuomia tuliaisia, navigointivälineitä, laivalyhtyjä ja -lamppuja, posliinisia laivakoiria ja paljon muuta. Esillä on myös taiteilija TH Norlingin taidenäyttely sekä perusnäyttelyssä esillä olevat suurikokoinen Warma-laivan pienoismalli, venemoottorit jne.

 

Merikeskus on avoinna 14.8. asti tiistaista sunnuntaihin kello 11–18. Merikeskukseen ja sen näyttelyihin on vapaa sisäänpääsy.

Seutusanomat Vakka