Päiväperhoja ja dokumentaarisia valokuvia Raision kirjastossa

Paula Ehrmanin näyttely Suomen päiväperhosista on esillä Raision kirjaston 2 krs. näyttelytilassa marraskuun ajan.

NÄYTTELYT.

Raision kirjastossa on marraskuussa esillä kaksi visuaalisesti hienoa näyttelyä.

Raisiolaisen Paula Ehrmanin näyttely Suomen päiväperhosista on Raision kaupunginkirjaston 2. kerroksen näyttelytilassa 2.-28.11. Teoksissa vilisee realistisesti maalattuja perhosia.

Ehrman on raisiolainen maalari, joka vietti viime vuonna taiteilijuutensa 40-vuotisjuhlaa. Hän on toiminut Raision seudun taideyhdistyksen sihteerinä 32 vuotta, mutta pesti sai jäädä, jotta aikaa jäisi enemmän omien töiden tekemiseen. Nykyisin hän maalaakin melkein joka päivä.

Omien valokuviensa lisäksi Ehrman etsi tietoa maalauksiinsa myös perhoskirjoista.

– Perhoset ovat uusi alue minulle maalauksissani. Olen toki valokuvannut perhosia, mutta kankaalle asti niitä en ole aiemmin tuonut, kertoo Paula Ehrman.

Dokumentaarisia valokuvia pieneläinten hautausmaalta

Keijo Viljakainen on puolestaan ripustanut valokuvanäyttelynsä Muiston pysyvyys Raision kaupunginkirjaston Aulagalleriaan marraskuun ajaksi 2.-29.11.

Keijo Viljakaisen kuvia on esillä marraskuun ajan Raision kirjaston Aulagalleriassa.

Näyttely koostuu vuosina 2018-2020 Turun Vasaramäen ja Raision pieneläinhautausmaalla otetuista valokuvista. Kuvat ovat dokumentaarisia havaintoja, eivät kannanottoja.

Nimensä näyttely on saanut Salvador Dalin maalauksesta, vaikka muuta yhtäläisyyttä taiteilijaan ei näyttelyssä yhtä kelloa lukuun ottamatta olekaan.

Keijo Viljakainen on alun perin raisiolainen, nykyisin eläkkeellä oleva graafinen suunnittelija. Hän on kuvannut jo 50 vuotta, mutta vasta viime vuosina välineeksi on tullut digikamera.

– Se tuntuu joskus hävettävän helpolta filmin, pimiön ja kemikaalien kanssa touhuamisen jälkeen, toteaa Viljakainen digikuvaamisesta.