Jerko Seppälän kauppiasura alkaa kotikenttäedulla

Jerko Seppälä aloittaa K-Market Hansakorttelin kauppiaana joulukuun alussa.

TURKU.

Jerko Seppälä aloittaa K-Market Hansakorttelin kauppiaana joulukuun alussa.

Seppälä on paljasjalkainen turkulainen. Säkylässä Porin Prikaatissa suoritettua varusmiespalvelusta ja Torontossa vuonna 2017 vietettyä vaihto-oppilasaikaa lukuun ottamatta hän on asunut kaupungissa koko ikänsä.

– Tuntuu mahtavalta aloittaa kauppiasura Turun keskustassa hyvin hoidetussa K-Marketissa! Edellinen kauppias henkilökuntineen ovat tehneet hienoa työtä, josta on hyvä jatkaa kaupan kehittämistä, tuore kauppias iloitsee.

Seppälä toteaa, että ydinkeskustassa trendeihin pitää pystyä reagoimaan nopeasti ja uutuustuotteiden on löydyttävä hyllystä nopeasti.

– Haluan kehittää take away-tuotteiden valikoimaa entisestään lähialueiden ravintoloiden ja muiden toimijoiden kanssa, kauppias avaa suunnitelmiaan.

Seppälän visioissa kauppojen take away -valikoima muuntautuu tulevaisuudessa entistä laadukkaammaksi, ravintolaruokamaiseksi.

– Ravintolaruokahan on jo pikkuhiljaa rantautunut kauppoihin, mutta uskon, että voimme kehittää kauppojen take away -ruokia entistä tuoreempaan ja laadukkaampaan suuntaan – niin, että hinta pysyy kuitenkin maltillisena.

TET-harjoittelijat tervetuloa!

Seppälän mielestä yksi kauppiaan roolin hienoja asioita on työllistäminen.

– On hienoa kyetä työllistämään ihmisiä. Haluan luoda työntekijöilleni mahdollisimman hyvän työpaikan ja tukea heidän osaamisensa kehittämistä. Otan myös mielelläni tulevaisuuden tähtiä työharjoitteluun ja TET-jaksoille, lupaa Seppälä.

Jerko on koulutukseltaan liiketalouden tradenomi. Hän valmistui Turun Ammattikorkeakoulusta vuonna 2017.

Vasta 28-vuotias Seppälä on päässyt yrittäjyyden makuun jo opiskeluaikana, kun hän pyöritti kavereidensa kanssa parina kesänä Turun Kupittaanpuistossa Jäätelökaverit-nimistä jäätelökioskia.

– Loimme oman brändin ja myimme laadukasta Turussa valmistettua gelatoa rennolla fiiliksellä. Samalla opimme myös laajasti yrittämisen hyvistä ja haastavista puolista, Seppälä kertoo. Kauppatyöstä hänellä on kokemusta S-ryhmästä ja kauppiasvalmennuksen jälkeen kolmesta K-ruokakaupasta.

– Työurallani olen kuljettanut Tannisen kotileipomon tuotteita ruokakauppoihin, joten olen nähnyt kymmeniä ruokakauppoja takaoven kautta.

Vapaa-ajallaankin mies kiertelee ruokakauppoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

– Olen kiertänyt ruokakauppoja muun muassa New Yorkissa, Torontossa ja Tukholmassa. Viimeisen kahden vuoden aikana olen käynyt reilusti yli sadassa eri ruokakaupassa.

Hän seuraa myös tarkkaan ruokatrendejä käymällä kahviloissa ja ravintoloissa.

– Vapaa-aikaan kuuluu myös yhteinen aika ystävien ja perheen kanssa.

Fyysisestä kunnosta hän pitää huolta kuntosalilla ja kesäisin golfkentillä.

– Jää nähtäväksi, ehdinkö ensi vuonna enää pelaamaan niin paljon kuin haluaisin. Toisaalta pääsen kyllä golfkentällä nopeallakin aikataululla, sillä asun Turun keskustassa ja pelaan golfia Turun Harjattulan kentällä, pohtii Seppälä.