Turun seudun parhaat yritykset palkittiin Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa – Katso hilpeät kuvat!

YRITTÄJYYS. Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa Logomossa 16. marraskuuta palkittiin vuoden 2019 yritykset kunnittain. Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen korostaa  palkintojen arvoa.

– Palkinnot tulevat teille, meiltä toisilta yrittäjiltä – vertaisilta. Vain toinen yrittäjä voi ymmärtää, miltä tuntuu pitkät työpäivät ja nopeasti nukutut yöt ja ne riskit, joita yritystoiminnan eteen on otettu. Olette todellakin palkintonne ansainneet, Jyrki Hakkarainen totesi lauantaina Logomossa.

Yli 93 prosenttia suomalaisista yrityksistä on 1–9 henkilöä työllistäviä yrityksiä.

– Juuri näihin yrityksiin on syntynyt suurin osa tämän vuosituhannen uusista työpaikoista, eikä suinkaan esimerkiksi suuryrityksiin. Tästä syystä Yrittäjiä olisi kuunneltava herkällä korvalla, Hakkarainen toteaa.

Yhteistyötä varsinaissuomalaisessa edunvalvonnassa tulisi Hakkaraisen mukaan terävöittää.

– Tulemme kutsumaan ensi keväänä Varsinais-Suomen kunnat, kansanedustajat, maakunnan liiton ja muita toimijoita yhteen pohtimaan maakunnan edunvalvonnan strategiaa ja kärkihankkeita. Jos yhteistyötä ei pystytä terävöittämään, uhkana on, että muut maakunnat ajavat ohi ja tunnin juna jää pysyvästi asemalle, Hakkarainen toteaa.

Kuntia Hakkarainen kannustaa säännölliseen vuoropuheluun yrittäjien kanssa. Monessa kunnassa taloustilanne on heikko.

– Yrittäjät tuntevat toimintaympäristön ja olosuhteet.  Paikallisyhdistykset ja aluejärjestö ovat vuoropuheluun ja elinvoiman rakentamiseen edelleen käytettävissä. Tuhkan ripotteluun kuntakentän ylle ei pidä ryhtyä, vaan yhdessä tekemällä kaikki lopulta voittavat, Hakkarainen katsoo.

Turun seudun Vuoden 2019 yritykset kunnittain:

Kaarina: Maalaus-Jautek Oy

Kaarinan palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Juha Tuominen. Kuva: Janne Nurminen.


Jautek taikoo väriä pintaan kolmekymmenen vuoden kokemuksella. Yritys on perustettu palvelemaan rakennus-, ohutlevy- ja koneteollisuuden sekä design-teollisuuden yrityksiä. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Juha Tuominen. 

Lieto: Timpro Oy

Liedon palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Hemmo Järvinen ja Janne Kulmala. Kuva: Janne Nurminen.

Yritys valmistaa sopimusalihankintana metalli-, puu- ja lasikuituosia Etelä-Suomessa toimiville laitevalmistajille sekä linja-auto-, juna-, laiva- ja huonekaluteollisuudelle. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Hemmo Järvinen ja Janne Kulmala. 

Masku: Kiinteistö & Notariaatti Ahtinen Ky

Maskun palkinnon vastaanotti yrittäjä Tero Ahtinen. Kuva: Janne Nurminen.

Asuntokaupan myynti- ja ostoprosessien hallinta digitalisoituu, mutta Kiinteistö & Notariaatti Ahtisella uskotaan ihmiskontaktin ja hyvän toimialueen tuntemuksen edelleen olevan tärkeitä tekijöitä, kun tehdään elämän isoja päätöksiä. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Tero Ahtinen. 

Mynämäki: Kasitien Katsastus Oy

Mynämäen palkinnon vastaanotti yrittäjä Sami Kompuinen. Kuva: Janne Nurminen.

Kasitien Katsastuksessa tehdään sekä kevyen- että raskaankaluston katsastuksia ja rekisteröintejä. Yritys toimii varta vasten katsastustoimintaan suunnitelluissa tiloissa 8-tien varrella. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Sami Kompuinen. 

Naantali (Rymättylän Yrittäjien esityksestä): Ajolanranta Oy

Naantalin palkinnon vastaanottivat yrittäjä, toimitusjohtaja Antti Saarisalo ja Tomi Helenius. Kuva: Janne Nurminen.

Laaja, suojainen ja syvä merenlahti luo Ajolanrannalle erinomaiset puitteet veneilypalveluiden tarjoamiseen ja kehittämiseen saaristomerellä Rymättylässä. Nöyrällä palveluasenteella on luotu pitkäaikaiset ja luottamukselliset asiakassuhteet. Palkinnon vastaanottivat yrittäjä, toimitusjohtaja Antti Saarisalo ja Tomi Helenius. 

Nousiainen: Kuljetus T. Virtanen

Nousiaisten palkinnon vastaanotti yrittäjä Timo Virtanen. Kuva: Janne Nurminen.

Yritys toimii pääosin maatalouden ja rakennusalan kuljetusten parissa. Ammattitaito ja luotettavuus ovat pitkien asiakassuhteiden takeena. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Timo Virtanen. 

Paimio: Hot Mix Oy Finland

Paimion palkinnon vastaanotti yrittäjä, toimitusjohtaja Tapani Ritamäki. Kuva: Janne Nurminen.

Hot Mix Oy Finland on paimiolainen tiemerkintäalan perheyritys. Palveluun kuuluvat tiemerkintäurakointi ja tiemerkintämateriaalien valmistus. Yrityksen palveluksessa on noin 40 osaavaa alan ammattilaista. Kotimarkkinan lisäksi toimintaa on Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.  Palkinnon vastaanotti yrittäjä, toimitusjohtaja Tapani Ritamäki. 

Sauvo: Kaskinen & Hyvärinen

Sauvon palkinnon vastaanottivat yrittäjät Sari Hyvärinen ja Timo Kaskinen. Kuva: Janne Nurminen.
Timo Kaskinen. Kuva: Janne Nurminen.


Taksialalla toimivan yrityksen tavoitteena on tuottaa tuttua, turvallista ja luotettavaa sekä ihmisläheistä ja joustavaa palvelua oman pikkukunnan asiakkaiden tarpeisiin. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Timo Kaskinen ja Sari Hyvärinen. 

Turku: Mepratuote Oy

Turun palkinnon vastaanottivat yrittäjät Kristian Rantala ja Kari Rantala. Kuva: Janne Nurminen.


Yritys on erikoistunut metalliteollisuuden alihankintakoneistuksiin ja veneiden voimansiirto-osiin ja tarvikkeisiin. Mepratuote on toiminut vuodesta 1971 alkaen ja jatkaa perheyrityksenä jo kolmannessa polvessa. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Kristian Rantala ja Kari Rantala. 

 

Katso lista Vakka-Suomen palkituista ja lue Taivassalon parhaana yrityksenä palkitun  Rannikon Merityön haastattelu täältä.

Katso lista timanttiristien saajista ja lue paimiolaisen 50-vuotisen yrittäjän uran tehneen Ulla-Maija Alitalon haastattelu täältä.