Vilhelm Junnila iloitsee: Suomen lippu tulee poliisin virkapukuun

POLITIIKKA. Naantalilainen kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps.) teki eduskunnassa 1. marraskuuta toimenpidealoitteen, jotta hallitus ryhtyisi toimenpiteisiin poliisin virkapuvusta annetun asetuksen (1106/2013) muuttamiseksi siten, että poliisin virkapukineessa olisi mahdollista käyttää Suomen lippua myös kotimaassa.

– Sisäministeriö ilmoitti juuri, että he käynnistävät lakihankkeen, jonka tavoitteena on, että poliisi voisi jatkossa käyttää Suomen kansallislippua kaikissa poliisin virka-asusteissa. Olen tyytyväinen, että aloite etenee näin nopealla aikataululla ja asia toteutuu, Junnila kiittää.

Aiemman asetuksen mukaan Suomen lipun käyttö poliisin virkapukineessa on kielletty kotimaassa, mutta sallittu kansainvälisissä tehtävissä.

– Kansalaiset ja poliisihenkilöt voivat olla tyytyväisiä asian etenemiseen – kansallissymboli saa näkyä, Junnila kertoo.