Rannikon Merityö on Taivassalon vuoden 2019 yritys

Marko Leppänen (vas.) Fenniasta palkitsi Rannikon Merityön Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa 16.11. Palkinnon kävivät vastaanottamassa toimitusjohtaja Henrik Kurkilahti ja hallituksen jäsen Heidi Vainio. Kuva: Janne Nurminen.

TAIVASSALO. Rannikon Merityö Oy palkittiin lauantaina 16. marraskuuta Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa Logomossa Taivassalon vuoden yritykseksi. Vuonna 2012 perustettu Rannikon Merityö suunnittelee ja toteuttaa laitureita sekä muita vesi- ja rantarakentamisen ratkaisuja.

– Kivalta tuntuu, kun palkitaan ja kun on huomattu, kiittelee yrittäjä Henrik Kurkilahti.

Yhtiökumppanina hänellä on Ari Vainio ja työntekijöitä yrityksessä on kymmenen – keväisin vähän enemmänkin.

– Olin aikanaan Arilla töissä hänen omistamassaan yrityksessä. Välissä olin muutaman vuoden muualla töissä ja sitten Ari soitti ja kysyi, perustetaanko yhteinen yritys, Kurkilahti kertoo.

Vaikka yrittäjät ja yritys ovat Taivassalosta, toiminta-alueena on oikeastaan koko Varsinais-Suomen rannikko. Paljon yritys tekee laitureita ja rantojen muokkaustöitä sekä vedenalaisia ruoppauksia yksityisille ihmisille, mutta myös kunnille.

– Hetki sitten kävin luovuttamassa uuden laiturin Kustavin kunnalle. Se tuli Kustavin pelastuslaitoksen käyttöön, Kurkilahti kertoo.

Uusi Kivimaan laituri palvelee jatkossa Kustavin uutta öljyntorjunta-alusta Sofiaa.

Taivassalosta moni tietää Kalasataman laiturin ja Turussa yrityksen yksi näkyvimmistä projekteista on Turun vierasvenesataman turkoosien paalujen nostaminen Aurajoesta syksyisin ja paikoilleen asentaminen keväisin.

Tällä hetkellä yrityksessä viimeistellään tämän syksyn töitä ja valmistaudutaan seuraavan kesän tarjoussumaan. Siinä välissä on hetki aikaa juhlia.

Janica Vilen

Kaikki Vakka-Suomen vuoden 2019 yritykset:

Kustavi: MAP Satamapalvelu Oy/Vuosnaisten Meriasema

Vuosnaisten Meriasema on monipuolinen vierassatama ja ravintola. Toimintaa on kehitetty vanhaa kunnioittaen ja asiakkaita kuunnellen. Laadukas ruoka ja sydämellinen asiakaspalvelu ovat yrityksen toiminnan kulmakiviä. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Mika ja Anne Porrassalmi. 

Laitila: Kaivuu ja Maansiirto Simo Jalonen

Vankalla kokemuksella ja nuorella voimalla tämä jo 40 vuotta toiminut perheyritys jatkaa monipuolista maanrakennustoimintaansa. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Simo Jalonen. 

Pyhäranta: Jukka Saarinen Ky 

Yritys on mukauttanut toimintaansa yli 40 vuoden toimintansa aikana aina tarpeen vaatiessa. Nyt yritys toimii maanrakennusalalla palvellen niin yksityisiä henkilöitä kuin julkista sektoriakin. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Kai Saarinen. 

Taivassalo: Rannikon Merityö Oy

Yrityksen toimialana on vesirakentaminen, rantojen ruoppaukset ja laitureiden rakentaminen. Hyvät yhteistyökumppanit ja luotettavat työntekijät luovat mahdollisuuden tuottaa laadukkaita tuotteita, jotka kestävät isältä pojalle. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Henrik Kurkilahti ja hallituksen jäsen Heidi Vainio. 

Uusikaupunki: VS-Automaatio Oy

Yritys tuottaa muovituotteita ja teollisuuden automaatiopalveluja. Palveluratkaisut toteutetaan suunnittelusta jälkikäsittelyyn niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Petri Siiri. 

VehmaaTrans-Anttila Oy

Tämän nopeasti laajentuneen kuljetusyrityksen historia juontaa 1960-luvulle. Nyt kuljetuksia tehdään 23 auton ja 35 työntekijän voimin. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Jarkko Anttila ja hallituksen jäsen Tommi Mäkinen.