Kouluverkkoselvitys kirvoitti äänestyksiä Nousiaisten kunnanhallituksessa

Paijulan koulun tulevaisuudesta päätetään 9. joulukuuta

Paijulan koulun lakkauttamissuunnitelma aiheutti Nousiaisten kunnanhallituksessa 25.11. runsaasti keskustelua ja äänestyksiä. Asiasta päättää kunnanvaltuusto 9.12. kokouksessaan Seurantalo Kalliopohjan tiloissa.

NOUSIAINEN. Nousiaisten kunnanhallitus päätti 25.11. esittää 9. joulukuuta kokoontuvalle kunnanvaltuustolle, että Paijulan koulun tilannetta tarkastellaan seuraavan kerran kun Henrikin yhtenäiskoulun uudisosa on valmistunut ja koulutyö siellä alkanut. Lisäksi kunnanhallitus esitti äänestysten jälkeen, että Paijulan ja Valpperin koulut säilyvät kolmiopettajaisina, ja että, mikäli Paijulan koulu päätetään lakkauttaa, niin Paijulan koulun jatkokäyttöä alkaa selvittää valtuuston kokouksessa huhtikuussa nimetty työryhmä, joka vastaa entuudestaan Nummen koulun kiinteistön jatkokäyttömahdollisuuksien selvittämisestä.

Päätös kirvoitti kaksi eriävää mielipidettä, joissa jaettiin huoli kunnan talouden tasapainosta.
– Tehdyillä päätöksillä Nousiaisten kunnanhallitus ei tavoittele Nousiaisten kunnan taloudellista tasapainoa, totesi Petteri Paananen kokouksessa.
– Päätös ei ole kunnan edun mukainen. Kunnanhallitus ei valvo kunnan etua, koska päätöksessä ei huomioida palvelutarpeen muutosta eikä kuntatalouden kehitystä, kunnanjohtaja Teemu Heinonen lausui.

Aiemmin marraskuussa kokoontunut Nousiaisten kasvatus- ja sivistyslautakunta esitti kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle kouluverkkotyöryhmän lausunnon mukaisesti ja osana valmisteltavaa talouden tasapainottamisohjelmaa kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että valtuusto päättää lakkauttaa Paijulan koulun 31.5.2020 alkaen.

Nousiaisten nuorisovaltuusto järjestää Henrikin yhtenäiskoulun ruokasalissa 28.11. kello 18 paneelikeskustelutilaisuuden, jossa puidaan muun muassa kouluverkkoon liittyviä asioita.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Edellisen kerran kirjoitimme Nousiaisten kouluverkkoselvityksestä 14.11. pidetyn kuntalaiskuulemisen jälkeen. Seuraavaksi aihetta käsitellään Nousiaisten nuorisovaltuuston järjestämässä paneelikeskustelutilaisuudessa torstaina 28. marraskuuta.