The Woima vahvistaa mieltä ja kehoa

Hyvinvointitapahtuma saariston syleilyssä

Kahden paraislaisen hyvinvointialan yrittäjän, Miia Hämäläisen (kottikärrynä) ja Maaret Vuorion The Woima -viikonloppu tarjoaa sopivaa hyvinvointitwistiä, jossa yhdistyy kehonpainotreeni ja jooga. Kuva: Ragip Önsoy.

Kuusistossa toukokuun alussa järjestettävä Woimaviikonloppu sopii niin aloittelijalle kuin aktiiviliikkujallekin. Aikaisempaa kokemusta joogasta tai kehonpainoharjoittelusta ei tarvita.

HYVINVOINTI. Balanssia, hyvää oloa ja pysähtymistä arjen keskellä tarjoillaan Kuusiston Villa Wolaxissa 3.–5. toukokuuta järjestettävässä The Woima -tapahtumassa. Viikonlopun organisoinnista vastaavat kaksi paraislaista hyvinvointialan yrittäjää, Miia Hämäläinen MIIAMAAsta ja Maaret Vuorio Fitmehealthista.
– Kyseessä on ensimmäinen yhteistyössä järjestämämme tapahtuma. Jatkoakin on luvassa – sen lisäksi, että saariston hyvinvointiviikonlopusta on tarkoitus tehdä perinne, suunnitteilla on myös pidempiä retriittejä Pohjois-Suomessa.
– Tulemme jatkossa markkinoimaan konseptiamme myös Kiinaan ja Japaniin.

Yrittäjäkaksikko löysi toisensa Paraisilla, Solliden Campingissa viime kesänä.
– Miia oli siellä ohjaamassa beachjooga-tuntia. Pidin hänen tavastaan vetää joogaa, lempeästi mutta myös sopivan vaativasti. Jooga voi todella olla joko raskasta treeniä tai kevyttä mindfullnessiä, Vuorio toteaa.
– Jäimme tunnin päätteeksi juttelemaan, vaihdoimme ajatuksia ja inspiroiduimme toisistamme suuresti, Vuorio lisää.

Personal trainer ja hyvinvointivalmentaja Maaret Vuorio sekä tanssija, tanssinohjaaja ja joogaopettajaMiia Hämäläinen ovat molemmat vetäneet ohjattuja tunteja niin Paraisilla kuin muuallakin Turun seudulla. The Woima tuo yhteen kummankin vahvuusalueet, Vuorion kehonpainotreenit ja Hämäläisen joogatunnit.

Viime syksynä uudestaan tavatessaan Vuorio heitti ilmoille sanan Woima, jonka jokaiselle kirjaimelle Hämäläinen keksi sopivan merkityksen.
– Jokaisen henkilökohtainen voima koostuu palasista. W merkitsee wisiota, O oivallusta, I iloa, M motivaatiota ja A ajoitusta. Nämä sanat kuvaavat hyvin viikonlopun henkeä, he kertovat.

Viikonlopun harjoituksissa tehdään koko kehoa voimistavia ja energisoivia liikkeitä.
– Kaikki lähtee liikkeelle rentoutumisesta ja läsnäolosta. Mahdollisuuksien mukaan harjoitukset pidetään ulkona nurmialueella meren rannassa, sanoo Hämäläinen.

Jokaisen osallistujan lähtötaso huomioidaan.
– Ohjatut tunnit on suunniteltu niin, että ne sopivat niin vasta-alkajille kuin aktiivisille liikkujille. Lisäksi ohjelmaan on varattu ruokailutuokioita sekä jokaiselle omaa aikaa nauttia saaristosta, viettää aikaa itsekseen ja vaikka lukea kirjaa, jos siltä tuntuu, jatkaa Hämäläinen.

Viikonloppu sopii esimerkiksi pariskunnille, jotka haluavat pienen irtioton arkeen.
– Villa Wolax majoittaa osallistujat kahden hengen huoneissa. Osallistumismaksuun sisältyy harjoitusten ja majoituksen lisäksi ruoka, joka valmistetaan paikan päällä tuoreita raaka-aineita ja kauden kasviksia hyödyntäen, yrittäjät esittelevät.

Katariina Mäkinen-Önsoy