Nuoret kahvilayrittäjät jatkavat hyvillä mielin Kupittaalla

Haastattelussa kaarinalaiset Ida Tammi ja Ida Välikangas

Kaarinalaiset 16-vuotiaat Iida Välikangas (vas.) ja Iida Tammi pyörittävät Kupittaan kesäkahvilaa siirtolapuutarhassa jo toista kesää. Kuva: Kupittaan kesäkahvila/4H-yhdistys.

Kupittaan siirtolapuutarhan kesäkahvila avaa jälleen ovensa 2. kesäkuuta.

TYÖLLISYYS. Viime kesänä Kupittaan siirtolapuutarhan kahvilaa pitäneet kaarinalaiset 4H-yrittäjät Iida Välikangas ja Iida Tammi jatkavat työssä tänäkin vuonna.
– Kiinnostus yrittäjyyteen alkoi, kun paikallinen 4H-yhdistys saapui koulullemme kertomaan 4H-yritysmahdollisuuksista. Olimme jo aiemmin ajatelleet oman kahvilan perustamista, sillä tykkäämme leipoa. Olemme leiponeet yhdessä niin kauan kuin muistamme, myös koulussa meillä on ollut kotitalous valinnaisaineena! 16-vuotiaat yrittäjät kertovat.

– Kävimme yrittäjyyskurssin, ja siellä meille ehdotettiin Kupittaan siirtolapuutarhan kahvilan pitämistä. Haastattelun jälkeen pian kahvila olikin sitten meidän, nuoret yrittäjät lisäävät.

Ensimmäinen kesä kahvilalla meni hienosti.

– Viime kesä oli tuottoisa, vaikkakin raskas, sillä kaikki oli vielä uutta ja oli paljon opeteltavaa, Idat sanovat.

Yrittäjät käyvät viimeistä vuotta Kaarinan Piispanlähteen yläkoulussa. He ovat tienneet toisensa jo päiväkodista alkaen, mutta tutustuivat paremmin vasta pari vuotta sitten, seitsemännellä luokalla.

– Tälläkin hetkellä yläkoulussa voimme suorittaa yrittäjyyteen liittyviä opintoja. Jatko-opintojen ensimmäisenä hakutoiveena on meillä molemmilla on kauppaoppilaitos, he toteavat.

Kupittaan siirtolapuutarhan kesäkahvilan avajaisia vietetään 2. kesäkuuta kello 13 alkaen.
– Olemme aikaistaneet aukioloaikojamme täksi kesäksi. Eli kahvila on auki kesäkuusta alkaen tiistaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin kello 13–17, he jatkavat.

Uutena palveluna Kupittaan kesäkahvilassa tänä vuonna ovat herkkutilaukset. Nuoret yrittäjät toivovat asiakkaiden tekevän tilaukset viimeistään pari viikkoa ennen tilaisuutta, olivatpa kysymyksessä sitten kokous, syntymäpäivät tai vaikka valmistujaiset.

– Ennakkotilauksia otamme parhaillaan vastaan. Tilaukset voi tehdä puhelimitse ja sähköpostitse. Uudella Herkkutilaukset-nettisivustollamme näkyy tuotevalikoima, johon kuuluvat niin kuppikakut ja makeat ja suolaiset pikkuherkut kuin täytekakutkin. Leivomme tosiaan kaikki itse ja kuljetamme tuotteet perille asti, he kertovat.

Katariina Mäkinen-Önsoy