Reinhard Keiserin Markus-passio soi kiirastorstaina Pyhän Katariinan kirkossa

MUSIIKKI. Reinhard Keiserin Markus-passio kuljettaa kuulijansa pääsiäisen tapahtumiin Markuksen evankeliumiin pohjautuen Pyhän Katariinan kirkossa kiirastorstaina 18. huhtikuuta kello 16.30. Teoksen esittävät Turun konservatorion kuoro, orkesteri ja solistit, ja kapellimestarina toimii Marko Autio. Markus-passio on osa Pyhän Katariinan kirkon Cantio sacra -matineasarjaa.

Saksalainen säveltäjä, kapellimestari ja urkuri Reinhard Keiser (1647–1739) sai musiikkikasvatuksensa Leipzigin Tuomaskoulussa oletettavasti kanttori ja säveltäjä J. Schelleltä. Parhaiten Keiser tunnetaan oopperoistaan, mutta hän sävelsi myös suuren määrän maallisia kantaatteja sekä kirkkomusiikkia, johon hän toi aikansa näyttämömusiikin piirteitä.

Markus-passio (n. 1717) kuului J.S. Bachin kuoro-ohjelmistoon ja ilmeistä on, että KeiserinMarkus-passiolla on ollut merkittävä vaikutus Bachin omiin, huomattavasti laajempiin, mutta samaa muotorakennetta noudattaviin passiosävellyksiin.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, käsiohjelma maksaa viisi euroa.