Krossissa iloitaan Motonetin tulosta ja toivotaan parempia liikennejärjestelyjä

Krossin Yrittäjien puheenjohtaja Pertti Ketola ja aktiivitiimiin kuuluva Anne Forsman kertoivat Krossin alueelle tulevasta uudesta opastaulusta.

Uudet yritykset, paremmat tiejärjestelyt ja valokuituverkko vievät Krossin aluetta eteenpäin.

KAARINA. Kaarinan Yrittäjiin kuuluvat Krossin Yrittäjät kokoontuivat 29. marraskuuta verkostoitumaan ja keskustelemaan Krossin alueen kehittämisestä ja tulevaisuudesta. Doctor Jazz -trio musisoi ja Kaarinan Tiernapojat esiintyivät, mutta illan aikana kuultiin myös painavaa asiaa muun muassa alueen liikennejärjestelyjen kehittämisestä.

Krossin yrittäjäosasto tahtoo kehittää Krossin aluetta tunnetuksi ja toimivaksi yritysalueeksi, joka toimii esimerkkinä Turun seudulla myös yrittäjien aloitteellisuudessa sekä yhteistyöhengessä.

MacGregorin toimitusjohtaja Jukka Heinonen nosti liikenneyhteyden puheenaiheeksi heti kättelyssä.

Olemme yrittäneet pitää aihetta koko ajan agendalla ja olemme käyneet Kaarinan kaupungin kanssa keskustelua silloin tällöin. Hyvät liikenneyhteydet aiheuttaisivat lumipalloefektin tälle alueelle. Jos tänne tulisi hyvät ja toimivat bussiyhteydet, se auttaisi meidän kaikkien yhteistä asiaa, joskin vaikeasti mitattavalla tavalla, hän sanoo.

Tilaisuudessa esitettiin toive myös siitä, että Hong Kongin ja muiden liikkeiden täyttämälle rakennukselle Kaarinantien ja Laasmäenkadun kulmassa tehtäisiin erikseen sisään- ja ulostulosväylät. Nyt kun ensimmäisestä liittymästä mennään sekä sisään että ulos, tie on ajoittain todella ruuhkainen. Ajo olisi mahdollista järjestää niin, että Kaarinantieltä tultaessa käännyttäisiin ensimmäisestä risteyksestä sisään taloa kiertävälle Varastomiehenkadulle ja ulos tultaisiin seuraavasta risteyksestä.

Eniten puhutti kuitenkin Krossista Raadelmaan suunniteltujen moottoritien rinnakkaisteiden tulevaisuus. Niistä uunnitelmista kertoi Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Lappi.

Pohjoisessa Lakarintien varressa on nyt yritysalue, joka on liikenteellisesti sellaisen pussin päässä, ettei se houkuttele. Kaikki tontit ovat tyhjillään, Lappi kertoo rinnakkaisteiden rakentamisen syistä.

Rakennushankkeen aikataulu ei ole vielä tiedossa, sillä matkassa on mutkia.

Tutkimme parhaillaan moottoritien pohjoispuolella, mitä tielinjausta siellä voisi käyttää. Osayleiskaavassa olevalle paikalle tietä ei voida toteuttaa luontoarvojen vuoksi, kertoo Lappi.

Krossin Yrittäjiä viihdyttivät muun muassa paljon odotetut Tiernapojat. Miekkoineen vasemmalta tekninen johtaja Jyrki Lappi, kaupunginjohtaja Harri Virta ja yrittäjäneuvos Kari Kantalainen. Tähteä kantoi yrittäjien edustaja.

Tervetuloa Motonet

Moni tilaisuudessa tuntui odottavan Krossiin Motonettiä kuin kuuta nousevaa. Krossin Yrittäjien puheenjohtaja Pertti Ketola oli yksi heistä.

Motonetin tulo tähän kulmaukseen tuo varmasti myönteistä ilmapiiriä koko alueelle. Se on asia, jonka eteen on tehty Krossin Yrittäjien kanssa työtä, jotta saatiin näkyvä iso yritys tuohon kulmaukseen, hän kertoo.

Kaupunginjohtaja Harri Virta jatkaa samoilla linjoilla.

Motonet pistää taas alueelle ihan uuden vaihteen päälle, kunhan liikennejärjestelyt vain saadaan kuntoon, hän sanoo.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että alueelle saadaan käteisnostoautomaatti ja vuoden loppuun mennessä parannetaan taas saavutettavuutta uuden opastaulun avulla.

Valokuituverkko tuo Krossin tähän päivään

Krossin Yrittäjät ovat tiiviissä yhteistyössä Lounean kanssa. Lounea on viime aikoina rakentanut alueelle valokuituverkkoa.

Pari vuotta sitten Kaarinan Kehitys ja Krossin yrittäjät tekivät tällä alueella kyselyn, että onko täällä hyvät yhteydet. Tulos oli, että ei. Vuosi sitten me lähdimme tarjoamaan tälle alueelle palveluita. Alle vuodessa Krossille tuli isohko alue, jossa kaikilla on valokuitusaatavuus. Viimeisiä kytkentöjä tehdään parhaillaan ja vuoden loppuun mennessä valo liikkuu parhaalla mahdollisella tavalla. Ensi vuonna saatavuusaluetta laajennetaan entisestään. Silloin Krossissa on viimeisen päälle tulevaisuuden yhteydet, sanoo Lounean Yritysmyynnin päällikkö Janne Alifrosti.

Tilaisuudessa esittäytyi myös Avarn Security Oy, jonka kanssa Krossin yrittäjät ovat solmineet yhteistyösopimuksen.

Avarn on pyörinyt täällä jo vuosia piirivartioinnin puitteissa, mutta nyt on tehty uusi sopimus, joka kattaa enemmän palveluja. Mitä useammin näemme turva-auton pyörivän alueella sitä turvallisempi olo on kaikilla, Pertti Ketola uskoo.

Tällä hetkellä valokuitu on saatavilla siniseksi merkatulla alueella.

Janica Vilen