Meriverkostot-tapahtuma järjestetään Naantalin kylpylässä maaliskuussa

Meriverkostot 2018 -tapahtuma järjestetään Naantalin kylpylässä 13. maaliskuuta. Seutusanomien kuva-arkisto.

NAANTALI. Viime keväänä Naantalissa ensimmäistä kertaa järjestetty valtakunnallinen Meriverkostot-tapahtuma saa jatkoa jälleen ensi vuonna. Meriteollisuuden parissa työskenteleville yritykselle suunnattu verkostoitumistilaisuus toteutetaan vuoden 2018 maaliskuussa.

– Ajankohta on 13. maaliskuuta ja paikkana on sataman sijaan Naantalin kylpylä, joka tarjoaa saavutettavuudeltaan entistäkin paremmat tilat tapahtumalle, Naantalin kaupungin elinkeinoasiamies Jorma Ranta kertoo.

Rannan mukaan osa laivanrakennuksen tulevaisuuteen keskittyvästä ohjelmasta on jo saatu lyötyä lukkoon. Näytteilleasettajien lista on niin ikään alkanut täyttyä merkittävistä toimijoista, joihin lukeutuvat muun muassa Deltamarin Oy, Elomatic Oy, Joptek Oy Composites, Naantalin Satama Oy, Naantalin elinkeinopalvelut, Naval Interior Team Oy, Navigate 2018, Sensorex Oy, Tejara Oy ja Turun korjaustelakka Oy.

– Ensimmäisessä tapahtumassa oli 39 näytteilleasettajaa. Ensi vuoden Meriverkostot-tapahtumassa pyritään kasvattamaan vastaava luku 50:een, Ranta lisää.

Tapahtuman ohjelmaan kuuluu Kannattaako laivan purku Suomessa? -paneelikeskustelu Delete Oy:n, Hans Langh Oy:n, Meriaura Group Oy:n ja Turun korjaustelakka Oy:n edustajien kesken.

– Lisäksi puheenvuoroja kuullaan esimerkiksi Meyer Turku Oy:ltä sekä Naval Interior Team Oy:ltä. Naval Interiorin Sebastian Lagerlöf alustaa aiheesta Kokonaistoimittajana kansainvälisillä markkinoilla, kun taas Meyer Turun Ville Laaksonen puhuu yhteistyöverkostoista, Ranta toteaa.

Näytteilleasettajaksi voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä elinkeinoasiamieheen.

Katariina Mäkinen-Önsoy