Röölässä seilataan maailman merellä

Meriteatterin Maailman meri – vesi on maailman muisti -esityksessä näyttelevät Ella Mettänen, Hannes Mikkelsson, Jaakko Ohtonen ja Jussi-Pekka Parviainen. Kuva: Mikko Kelloniemi.

RÖÖLÄ. Meriteatterin Maailman meri – vesi on maailman muisti kutsuu katsojat kotisatamaansa Naantalin Rymättylän Röölään merimatkalle maailmaan, joka odottaa muutosta. Esityksen ohjauksesta ja dramaturgiasta vastaa Anni Mikkelsson. Rooleissa esiintyvät Ella Mettänen, Hannes Mikkelsson, Jaakko Ohtonen ja Jussi-Pekka Parviainen.

Merivirrat vaihtavat suuntaansa, sää käyttäytyy kummallisesti ja ihmisten väliin repeää railoja. Muutoksen kynnyksellä eräät yrittävät tavoittaa vanhaa viisautta, toiset kaipaavat kadonneita kaloja ja kolmannet keräävät kiviä taskuihinsa, jotta eivät lähtisi myrskytuulen mukana.

Maailman meri tarkastelee ihmisiä, jotka elävät meren äärellä ja merestä. Esitys kysyy, kuinka meidän tulisi elää, kun kello on jo paljon ja aikaa on vähän.

Maailman meri on syväsukeltava merimatka ja liitävä lentonäytös ihmisen ja luonnon suhteesta, sukupolvien välisestä syvyydestä ja vesireittien mahdollisuuksista. Soiva näyttämö ja ihmisäänistä rakentuva äänimaisema kutsuvat katsojat viimeiselle lauttamatkalle yhteisen vesipallomme uumeniin. Ensi-iltansa esitys sai huhtikuussa Helsingin Kulttuuritehdas Korjaamolla.

Heinäkuussa Röölään rantautuvat myös koko perheen suosikki Kapteeni Aalto ja Villi Silli, jonka ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaavat Ella Mettänen ja Hannes Mikkelsson.

Röölän satamassa täräjää taas, kun Kapteeni Aallon kalareissu ei sujukaan suunnitelmien mukaan hänen kohdattuaan Villi Sillin. Viime kesänä ensi-iltansa saanut, vauhdikas meriseikkailu palaa ilahduttamaan saariston pikkuväkeä.

TSS

 

 

Maailman meren esityskausi: 5.–23.7.2017
Kapteeni Aalto ja Villi Sillin esityskausi: 9.–23.7.2017