Parainen–Nauvo lauttarantojen parantamistyöt haittaavat lauttaliikennettä 1.4. alkaen

Saaristotiellä Lillmälön ja Prostvikin lauttarannoilla suoritetaan rantarakenteiden peruskorjaus- ja uudisrakennustöitä ajalla 1.4.–31.12.2016. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

PARAINEN. Varsinais-Suomen ELY-keskus teettää Saaristotiellä (mt 180) Lillmälön ja Prostvikin lauttarannoilla rantarakenteiden peruskorjaus- ja uudisrakennustöitä ajalla 1.4.–31.12.2016. Työ sisältää lauttarantojen maatukien uusimisen sekä lauttojen tihtaalin rakentamisen molemmille rannoille.

Lisäksi lauttapaikalle rakennetaan uuden, vuonna 2017 liikennöinnin aloittavan, hybridilautan tarvitsemat sähkö- ja rantautumislaitteet. Töistä johtuen lauttaliikenteen palvelutaso laskee vuoden 2016 aikana. Palvelutason lasku on huomioitu lautta-aikataulussa. Lisäksi töiden aikana voi tulla muutoksia tai peruutuksia joihinkin lauttavuoroihin.

Urakka tulee sisältämään myös lauttarantojen sähköistystöitä ja kenttätöitä, kuten pengerrys-, asfaltointi- ja tiemerkintätöitä.

Lauttojen käyttäjiä pyydetäänkin varautumaan liikennehäiriöihin sekä liikenteen ruuhkautumiseen töiden aikana. Supistetuilla lauttavuoroilla ajetaan siis myös kesän sesonkikuukausina tiukan korjausaikataulun vuoksi. Varsinais-Suomen Ely-keskus pahoittelee töistä aiheutuvaa haittaa tienkäyttäjille. TSS