Someen keskittyvä teatteriesitys leikittelee paikallisilla aiheilla ja ihmisillä

Soitellen someen -esityksessä näyttelevät muun muassa Emmi Kangas, Jutta Järvinen ja Juha Antikainen. Kuva: Peter Sebastian.
Soitellen someen -esityksessä näyttelevät muun muassa Emmi Kangas, Jutta Järvinen ja Juha Antikainen. Kuva: Peter Sebastian.

Se, mikä tapahtuu maailmalla ja somessa, tapahtuu myös Turussa ja kesäteatterin lavalla!

TEATTERI.

Linnateatteri viettää kuudetta kesäänsä Ruissalon Telakalla. Soitellen someen -esitys ottaa kantaa sosiaalisen median eri ulottuvuuksiin sekä naurattaa paikallisia – tietysti paikallisella huumorilla.

– Viime kesän tapaan esityksessä on koko kesän läpi päivittyvä sketsiosuus, jotta voimme taata varmasti ajankohtaista huumoria. Viime kesänä tämä oli hitti, jota katsojat arvostivat, kertoo kesäteatterin ohjaaja Kalle Lamberg.

Lavalla nähdään Turun ja turkulaisten mieletöntä historiaa ja nykypäivää tekoälyn ja digitalisaation näkökulmista. Tänäkin kesänä kuullaan myös rutkasti tarttuvaa musiikkia.

Revyyssä on asiaa muun muassa somesta tutuista kaupallisista yhteistöistä, somevaikuttajista ja somekäyttäytymisestä.

– Tätä nykyä melkein jokaisella on tili jossakin somekanavassa. Esitys tarjoaa viihdettä sekä somessa oleville että siellä olemattomille. Sosiaalinen media on huumorin ja sisältöjen ehtymätön aarreaitta, ja Soitellen someen tarttuu näistä aiheista ja ihmisistä herkullisimpiin, Lamberg toteaa.

Soitellen someen -esityksen näyttelijät ovat Emmi Kangas, Anssi Valikainen, Juha Antikainen ja Jutta Järvinen.

Esityskausi: 31.5.–17.8.2024.

Turun Seutusanomat