Kesäisiä urkuvartteja Mynämäessä

Mynämäen kirkko. Seutusanomien kuva-arkisto.

MYNÄMÄKI.

Heinäkuussa urkuvartit palaavat Mynämäen Pyhän Laurin kirkkoon. Viime kesänä urkuvartit saivat Mynämäessä lämpimän vastaanoton. Keskipäivän kesäiset musiikkituokiot löysivät heti uskollisen kuulijakuntansa.  Urkuvartteja kuullaan tänä vuonna heinäkuussa joka keskiviikko kello 12 sekä Laurin markkinapäivänä lauantaina 10.8., niin ikään kello 12.

Mynämäen urkuvarteissa esiintyvät tänä kesänä Naantalin seurakunnan kanttori Riina Rautakoski (3.7.), urkutaiteilija Ville Urponen (10.7.), Turun tuomiokirkon urkuri Markku Hietaharju (17.7.), monipuolinen muusikko Hannu Hiltula (24.7.) sekä Mynämäen seurakunnan omat kanttorit Jenni Urponen (31.7.) ja Anna Putkiranta (10.8.). Musiikkituokioissa tullaan kuulemaan yllätyksellistä ohjelmistoa eri aikakausilta ja musiikkityyleistä.

Urkuvartti on nimensä mukaisesti pieni musiikkituokio, kestoltaan 15–30 minuuttia. Kangasalan urkutehdas rakensi Mynämäen Pyhän Laurin kirkon urut vuonna 1959. Urkuvartin jälkeen on kuulijoilla mahdollisuus tutustua tähän kolmisormioiseen, 35 äänikertaiseen pneumaattiseen soittimeen sekä Pyhän Laurin kirkkoon oppaan johdolla. Mynämäen seurakunnan järjestämiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Turun Seutusanomat