Föli laajenee Paimioon

Paimio Föliin
Paimio Föliin

Fölin lippuja saa ostettua ja ladattua Paimion kaupungintalon palvelupisteessä 17.6. alkaen. 

PAIMIO.

Turun seudun joukkoliikenne aloittaa 1.7. liikennöinnin Paimioon. Föli laajenee nyt kymmenvuotisen historiansa aikana ensimmäisen kerran. Seitsemän kuntaa käsittävällä Föli-alueella on voimassa sama hinnasto.

Fölin liikenne alkoi 1.7.2014 Turussa, Kaarinassa, Naantalissa, Raisiossa, Liedossa ja Ruskolla. Liikenteen alkamisen jälkeen alue on pysynyt samana, kunnes nyt tasan kymmenen vuotta myöhemmin Paimion kaupunki on päättänyt liittyä Föliin.

Paimion liikenteessä käy heinäkuun alusta alkaen Fölin liput. Fölissä tehdään nykyään noin 100 000 matkaa päivässä ja asiakastyytyväisyys on korkealla tasolla vuodesta toiseen.

– Kannustamme alueen asukkaita lähimatkailuun ja onkin todella hienoa, että Fölin myötä liikennettä Paimion parantolalle lisätään. Pyhäpäivien ja kesäloma-ajan vuorotarjonta kasvaa, iloitsee joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte.

Paimion sisäisten linjojen PA1–PA4 reitit ja aikataulut säilyvät pääosin ennallaan. Paimion sisäisen palveluliikenteen kymppikyydin korvaa linja PA5, joka aloittaa liikennöinnin 1.8. Linjan reittien päätepysäkki Paimion keskustassa on Asematiellä.

Paimion kaupungintalon aulassa sijaitseva Föli-palvelupiste on auki 17.–28. kesäkuuta. Palvelupiste on kiinni heinäkuun, jonka jälkeen se aukeaa jälleen 4. elokuuta. Maanantaina 1.7. kello 12–16 Föli-asioissa palvellaan kuitenkin Paimion Sähkömuseossa, jonne vieteään avoimia ovia juhlan kunniaksi.

Katariina Mäkinen-Önsoy