Turun Rakennusmessujen ohjelma palvelee rakentajaa ja remontoijaa

Rakenna & Sisusta -messut 2023.
Turun Messukeskus isännöi jälleen Rakennusmessuja. Arkistokuva.

MESSUT

Turun Rakennusmessujen ohjelma on uudistettu vastaamaan entistä paremmin kuluttajaa puhutteleviin rakentamisen, remontoinnin ja asumisen ajankohtaisiin kysymyksiin.

Varsinais-Suomen suurimmat rakennusalan messut tarjoavat tietoa erityisesti kiertotaloudesta, älykodeista ja tulevaisuuden asumisesta. Messut järjestetään tulevana viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin Turun Messukeskuksessa.

– Haluamme tarjota tapahtuman, josta messukävijä saa saman katon alta kaiken tarvittavan tiedon asumisen tärkeimmistä ilmiöistä, kertoo Turun Messukeskuksen projektipäällikkö Anniina Jokinen.

Siksi perinteikkäät Turun Rakennusmessut keskittyvät tänä vuonna entistä enemmän kuluttajaa askarruttaviin ajankohtaisiin teemoihin. Ohjelma on suunniteltu tarjoamaan tietoa, inspiraatiota ja konkreettista apua kaikissa asumiseen liittyvissä kysymyksissä – olipa kyseessä sitten rakentaminen, remontointi tai yleiset asumisen teemat. Myös muun muassa kiertotalous ja älykoti ovat näkyvästi esillä messuilla.

 

Näytteilleasettajista löytyy laaja kirjo oman alansa ammattilaisia. Messukävijä pääsee tutustumaan niin keittiöihin, kylpyhuoneisiin, kodinkoneisiin, alueen tonttitarjontaan, talotehtaiden edustajien uutuusmallistoihin kuin esimerkiksi LVIS-yritysten energiaa säästäviin ratkaisuihin.

Rakennusmessujen kolme pääteemaa näkyvät ja kuuluvat kaikessa ohjelmassa. Jokisen mukaan erityisesti energia-asiat mietityttävät edelleen kuluttajia, joten messuohjelmassa pureudutaan muun muassa energiamarkkinoiden tulevaisuuden näkymiin. Lisäksi messukävijä saa käytännön ohjeita, esimerkiksi siitä mitä asumisessa tulee huomioida, kun mennään pakkasesta plussan puolelle.

Energiaan perehdytään monista eri näkökulmista messujen jokaisena päivänä.

– Kolmipäiväiset messut kokoavat yhteen noin 150 näytteilleasettajaa keittiöistä lämmitysjärjestelmiin, takoista talopaketteihin ja pihasuunnittelusta laitureihin. Näytteilleasettajat esittelevät uutuustuotteitaan ja -palvelujaan, antavat ammattilaisten vinkkejä ja tarjoavat loistavia messutarjouksia, summaa Jokinen.

 

Ohjelman keskiössä on sisustussuunnittelija Niina Ahosen houstaama Olohuone.

Kaikki Olohuoneen ohjelmanumerot pureutuvat ajankohtaisiin kysymyksiin. Kotoisa-ohjelmasta tutun suosikkisuunnittelija Niina Ahosen houstaamalla Olohuone-lavalla valtakunnan ykkösasiantuntijat ja esiintyjät keskustelevat niin sisustustrendeistä, kierrätyksestä rakentamisen näkökulmasta kuin esimerkiksi uudesta jätelaista. Yksi Olohuoneen odotetuin vieras on näyttelijä Elsa Saisio, joka kertoo 100-vuotiaan hirsitalonsa remontoinnista.

Lisäksi Olohuone-lavalla kuullaan muun muassa Jokanaisen remonttikirjan ja Jokanaisen mökkiremontti -kirjan tekijöiden Ella Kannisen ja Jasmiini Lappalaisen inspiraatiovinkit oman kodin remonttiin.

Olohuoneen lisäksi myös muissa Messukeskuksen tiloissa tapahtuu. Kiinteistöliitto pitää ilmaisen luennon taloyhtiön tietoturvasta ja älykodeista, kodin ensiostajalle on luvassa kattava infopaketti ja sisustusalan opiskelijoiden ilmaiselta sisustusklinikalta saa neuvoja sisustuspulmiin.