Nousiaislaiset voivat taas ehdottaa budjettikohteita

NOUSIAINEN

Nousiaisten kunnan vuoden 2024 talousarviossa on varattu 10.000 euron määräraha käytettäväksi osallistuvaan budjetointiin. Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat päättävät tietyn rahasumman käytöstä.

Osallistuvassa budjetoinnissa nousiaislaiset ideoivat, suunnittelevat ja äänestämällä päättävät, miten 10.000 euroa käytetään. Määrärahalla voidaan toteuttaa esimerkiksi pienimuotoisia hankintoja, kertaluonteisia projekteja tai yksittäisiä kunnostustoimenpiteitä.

Osallistuva budjetti toteutettiin ensimmäisen kerran Nousiaisissa vuonna 2023. Tuolloin rahalla toteutettiin vaijeriliuku Nouste Areenan vierelle ja sekä laavu tulipaikkoineen Topoisiin.

Ehdotuslomake sekä ohjeet löytyvät kunnan nettisivuilta. Ehdotuksen voi antaa myös paperilomakkeella Nousiaisten kirjastossa.