Ravakan ja Varsin Hyvän tukihaut jatkuvat vilkkaasti

Leader-ryhmien infograafi
Leader-ryhmien infograafi

Maksuttomia hanketukiwebinaareja tulossa. 

UUTISET.

Leader Ravakalle on tullut kesäkuun haun aukeamisen jälkeen yli viisikymmentä tukihakemusta, joista 14 on yleishyödyllisiä hankkeita. Yritystukipuolella pienhankkeet (1000–7500 euroa) ovat olleet erityisen kysyttyjä. Hakemusten julkisen tuen määrä on yli 350 000 euroa ja hankkeiden kokonaiskustannukset reilu 750 000 euroa.

Varsin Hyvän hallitus puolsi viime vuonna kahdeksaa yleishyödyllistä hanketukea ja neljäätoista yritystukea.

Rahoitusta myönnetään Varsin Hyvän Viisaasti vetävä, vireä, välittävä ja vihreä Turun seutu -strategiaa edistäviin toimiin. Hakemuksia voi jättää jatkuvasti Ruokaviraston sähköisen Hyrrä-asiointipalvelun kautta, mutta päätökset tehdään hakujaksoittain.

Rahoitusta on tänä vuonna käytettävissä 973 350,00 euroa.

Maamme ELY-keskukset ovat käynnistäneet yritystukien ja yleishyödyllisten investointien päätöksenteon. Yleishyödyllisiä pienhankkeita ei voi vielä hakea, mutta haun odotetaan aukeavan kevään aikana.Leader-ryhmien henkilökunta auttaa hakijoita hakuprosessissa. Seuraava valintajakso päättyy 31.3., johon mennessä saapuneet hakemukset käsitellään hallituksen kokouksissa Ravakassa huhtikuussa ja Varsin Hyvässä toukokuussa.

Yleishyödyllisiä – sekä yrityshankkeita suunnitteleville suunnattuihin infotilaisuuksiin voi liittyä Teamsin välityksellä.

Varsin Hyvän järjestämien Leader Ideaharava -webinaarien aiheena ovat yleishyödylliset kehittämis- ja investointihankkeet yhdistyksille, säätiöille, kunnille, seurakunnille ja oppilaitoksille. Webinaarit ovat 5., 13., 21. ja 25. maaliskuuta.

Ravakan seuraava hanketukiwebinaari on 18.3. ja yritystukiwebinaari 21. maaliskuuta.
Tilaisuudet järjestetään Teams-yhteydellä.

Tilaisuudet ovat erityisesti suunnattu yleishyödyllisiä kehittämis- tai investointihankkeita suunnitteleville yhdistyksille sekä yrittäjille tai sellaisiksi aikoville sekä yrityspalveluiden parissa työskenteleville.

Leader Ravakka toimii Laitilassa, Mynämäessä, Pyhärannassa, Raumalla, Uudessakaupungissa ja Vehmaalla. Leader Varsin Hyvän toimialueena ovat Turun seudun kunnat (pl. Mynämäki), Taivassalon ja kaupungeista maaseutualueet.