Korjaus: Ehdokkaiden äänimäärät ensimmäisellä kierroksella

Suomen tasavallan seuraava presidentti on joko Alexander Stubb tai Pekka Haavisto.

VAALIT

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen vaalitulokset, jotka julkaisimme 7. helmikuuta ilmestyneissä lehdissämme, vaativat hieman korjausta.

Lopullisissa tuloksissa, äänestysprosenteissa, olivat sekoittuneet ennakkoäänet ja varsinaisen vaalipäivän jälkeiset kaikki yhteenlasketut äänet. Tämän vuoksi etenkin Jussi Halla-ahon saavuttamassa tuloksessa oli lehdissämme muutaman prosenttiyksikön virhe, kun Halla-aho saavutti varsinaisena vaalipäivänä kovan tuloksen ja sai ennakkoääniä korkeamman äänestysprosentin.

Tässä Oikeusministeriön tulospalvelusta tarkistetut ensimmäisen kierroksen äänestysprosentit ehdokaskohtaisesti: Alexander Stubb 27,2 prosenttia, Pekka Haavisto 25,8 prosenttia, Jussi Halla-aho 19 prosenttia, Olli Rehn 15,3 prosenttia, Li Andersson 4,9 prosenttia, Jutta Urpilainen 4,3 prosenttia, Sari Essayah 1,5 prosenttia, Mika Aaltola 1,5 prosenttia ja Harry Harkimo 0,5 prosenttia.

Suomen tasavallan seuraava presidentti selviää siis tulevana sunnuntaina – ja on joko Stubb tai Haavisto.

Marko Vuosjoki