Lasten lauantaina juhlitaan Satakielipäivää

Satakielikuukauden aikana kirjastoissa juhlistetaan monikielisyyttä.

RAISIO

Lasten teemalauantaina 9. maaliskuuta Raision Kirjastotalossa vietetään Satakielikuukauden Satakielipäivää. Satakielikuukausi on äidinkieltä, kielellistä moninaisuutta ja monikulttuurisuutta juhliva jakso, jota vietetään Kansainvälisen äidinkielen päivän 21. helmikuuta ja Maailman runouden päivän 21. maaliskuuta välissä.

Raision Kirjastotalon lastenosaston satunurkkauksessa esitetään satuja eri kielillä kello 10-12. Sadut kerrotaan myös suomeksi.

Paljon muutakin on luvassa, sillä ukrainalainen taiteilija Irene Lonskaya tekee lapsille kasvomaalauksia ja askartelupöydässä pääsee väkertämään huovasta omia sorminukkeja. Askartelua ohjataan kello 10-13 kirjastosalissa.

Musiikkiesityksiä puolestaan pääsee kuuntelemaan kirjastosalissa kello 12–13, tarjolla on sekä iranilaista että ukrainalaista musiikkia.

Kirjaston vitriineissä on monikulttuurinen näyttely ja kirjastosalissa monikielisten lastenkirjojen vinkkauspöytiä sekä tietenkin, kirjastossa kun ollaan, runsaasti lukemista.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Raision kaupunginkirjasto ja Raision kaupungin kotoutumispalvelut.

Raision kirjaston tapahtumat eivät jää tähän, sillä seuraavana lauantaina, 16. maaliskuuta Martinsalissa voi nähdä pyörivän dervissi-tanssiesityksen.

Satakielikuukauden tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Raision kirjaston lisäksi tapahtumia on muun muassa Turun kirjastoissa.