Pikkulaskiainen-opiskelijatapahtuma Kauppiaskadulla ja Kauppatorilla

Pikkulaskiainen 2023. Kuva: Pikkulaskiainen.
Pikkulaskiainen 2023. Kuva: Pikkulaskiainen.

Pikkulaskiainen on Suomen suurin talvifestivaali, joka kokoaa opiskelijat ympäri Suomea talviseen Turkuun.

TURKU.

Turun kauppatorin ympäristössä järjestettävä Pikkulaskiainen-tapahtuma sulkee torstaina 29. helmikuuta Kauppiaskadun moottoriajoneuvoliikenteeltä välillä Maariankatu-Eerikinkatu. Tapahtuman aikana alueella toimivat liikenteenohjaajat.

Tapahtumaan on arvioitu osallistuvan yli 15 000 opiskelijaa, joten keskustan alueella liikkuu paljon tapahtumaan osallistujia. Autoilijoita kehotetaan tästä syystä erityiseen varovaisuuteen keskustan alueella.

Pikkulaskiainen starttaa perinteiseen tapaan mäenlaskukilpailulla, jossa toinen toistaan mielikuvituksellisempia mäenlaskuvälineitä kisaa himoitusta mäenlaskukilpailun voitosta.

Pikkulaskiaisen mäkitapahtumassa nähdään kaksi kokonaista keikkaa kahdelta eri artistilta! Ensimmäinen mäkiartisti on Lauri Haav, jonka lisäksi on luvassa musiikkia toiselta mysteerimäkiartistilta.

Approt sijoittuvat niin ikään Turun keskustan alueelle.

Approilla pääsee keräämään appropassiinsa leimoja yli sadasta Pikkulaskiaisen virallisesta appropaikasta. Ensimmäiset appropaikat aukeavat jo kello 6 ja kaikki appropaikat ovat auki viimeistään kello 16.

Interaktiivisen approkartan löydät Pikkulaskiaisen sovelluksesta. Sovellus on ladattavissa sekä App Storesta että Google Playsta. Leimoja voi kerätä iltayhdeksään asti ja leimakortteja voi vaihtaa suoritusmerkiksi kello 22 asti Pikkutorilla. Pikkulaskiaisen viralliset suorituspaikat ja lisää tietoa approista löytää täältä.

Tapahtuman jatkot järjestetään sekä Gatorade Centerissä että keskustan klubeilla. Sisään päästäkseen tarvitsee rannekkeen, joka on varustettu kyseisen jatkopaikan nimellä.

Jo vuodesta 1991 lähtien järjestetyn Pikkulaskiaisen taustalla toimii Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry. Yhdistyksen jäsenistöstä on koottu yhteen joukko innokkaita tapahtumatuottajia, jotka yhdessä muodostavat talvifestivaalin tuottajatiimin. Kaiken kaikkiaan tapahtuman mahdollistaa yli 150 aktiivisen opiskelijan joukko.

Turun Seutusanomat