Lena Jonsson & Johanna Juhola -duo esiintyy Mynämäessä ja Naantalissa

Lena Jonsson & Johanna Juhola -duo saapuu kiertueellaan Mynämäkeen ja Naantaliin. Kuvat: Jimmy Träskelin ja Klara G.
Lena Jonsson & Johanna Juhola -duo saapuu kiertueellaan Mynämäkeen ja Naantaliin. Kuvat: Jimmy Träskelin ja Klara G.

Musiikkivuosi alkaa rajoja rikkovan kansanmusiikkiduon ilmaiskonserteilla. 

MUSIIKKI.

Ruotsalaisen viulutähden ja suomalaisen harmonikkataiturin superduoa Lena Jonssonia ja Johanna Juholaa on mahdollisuus kuulla Mynämäessä ja Naantalissa ensi viikolla.

Duo sekoittaa molempien maiden kansanmusiikkia omiin sävellyksiinsä luoden raikkaan ja ilmavan, improvisaatiolla maustetun kokonaisuuden. Molemmilla muusikoilla on pitkä kansainvälinen ura solisteina ja säveltäjinä. Tässä duossa he antavat luovuutensa ja leikkimielisyytensä kohdata.

Johanna Juholaa on ylistetty tangon kurittomaksi uudistajaksi, maailmanmusiikki-ikoniksi ja harmonikkamusiikin merkittäväksi uudistajaksi. Hänen omaperäinen tuotantonsa ja yhteistyö klassisen musiikin, jazzin ja jopa elektronisen musiikin huippunimien sekä nykytanssi- ja sirkustaiteilijoiden kanssa on sinetöinyt uraauurtavan ja genrejä ylittävän visionäärin maineen.

Juhola on luonut oman musiikkityylinsä nimeltä fantasiatango, ja vuonna 2022 hän voitti pohjoismaisen säveltäjän palkinnon, NPU-palkinnon, sävellystyöstään.

Lena Jonssonin kyky yhdistää perinteisen ruotsalaisen kansanmusiikin syvä tuntemus taiteelliseen herkkyyteen ja toisaalta rocktähden karismaan on tehnyt hänestä yhden Ruotsin kiireisimmistä kansanmuusikoista. Jonssonin soittotyylissä on vaikutteita perinteisestä ruotsalaisesta musiikista, rockista, popista ja amerikkalaisesta old-time- ja bluegrass-perinteestä. Jonsson on palkittu Ruotsin Grammy- ja Manifest -palkinnolla sekä vuoden 2022 artistina ruotsalaisessa maailmanmusiikkigaalassa.

Kansanmusiikkiliiton tammikuun kiertueyhtyeenä on Lena Jonssonin & Johanna Juholan muodostama duo. He esiintyvät maksuttomissa konserteissa Mynämäen pääkirjastolla tiistaina 16.1. kello 18 ja Naantalin Kristoffer-salissa perjantaina 19. tammikuuta kello 19.

Turun Seutusanomat