Riina Tuulian Miniatyyrimaailma avasi ovensa Ruskolla

Riina Tuulian Miniatyyrimaailman kivijalkaputiikki on ruskolaisen Riina Ekströmin pitkäaikainen haave.
Riina Tuulian Miniatyyrimaailman kivijalkaputiikki on ruskolaisen Riina Ekströmin pitkäaikainen haave. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Muuten Riina Ekströmin miniatyyrimaailman kivijalkapuoti palvelee pari kertaa viikossa, mutta joulunalusviikolla aukioloajat ovat normaalia laajemmat.  

RUSKO.

Miniatyyrit ovat pääosassa Riina Ekströmin Rusko Business Centeriin 11.12. avaamassa putiikissa. Ruskolainen Ekström innostui mittakaavassa 1:16 ja 1:18 olevien tuotteiden valmistamisesta vuonna 2008 aloittamansa projektin myötä.

Riina Tuulian Miniatyyrimaailman inspiraatiotaloissa on valmistauduttu jouluun.
Riina Tuulian Miniatyyrimaailman inspiraatiotaloissa on valmistauduttu jouluun.

Kahden Lundby-nukketalon yhdistämisestä lähti liikkeelle koko yritysidea, Riina Tuulian Miniatyyrimaailma, joka on elänyt hänen bloginsa ja sometilinsä nimessä jo vuosien ajan. Sittemmin Ekström on perustanut samannimisen verkkokaupan, ja nyt se on siis myös hänen kivijalkapuotinsa nimi.

– Päätoimiseksi yrittäjäksi ryhtyminen viime vuonna vei minua vihdoin kohti pitkäaikaista unelmaani perustaa oma putiikki. Raisiolainen Valpurin Puoti on myös inspiroinut minua tämän haaveen toteuttamiseksi. Edellisten vuosien tapaan Joulutaloni on jälleen näytillä siellä joulukuun ajan, Ekström kertoo.

Kun Ekström kuuli Rusko Business Centeristä vuokrattavista tiloista, hänestä tuntui että mahdollisuus oman puodin perustamiselle on nyt tai ei koskaan.

– Päätuotteina ovat käsin valmistamiani miniatyyrejä, joiden lisäksi tarjolla on valikoima muiden kotimaisten käsityöläisten tuotteita. Puoti on alkuun avoinna 1–2 kertaa viikossa, sillä syksyllä Mynämäessä aloittamani muinaistekniikan opinnot ovat tehneet minusta taas väliaikaisesti sivutoimisen yrittäjän, hän sanoo.

– Nyt kun valmiille tuotteille ja varastolle on oma paikkansa täällä, kotona sijaitsevaan työhuoneeseeni vapautui mukavasti tilaa keskeneräisten roomboxien ja pikkutavaroiden työstämiseen, hän iloitsee.

Riina Tuulian Miniatyyrimaailmassa voi aistia yrittäjän innostuksen erityisesti tätä vuodenaikaa kohtaan.

– Toki valikoimassa on muutakin, mutta pointti on jouluun liittyvissä miniatyyreissä. Jo pienenä halusin työskennellä joulupukin pajassa, joten sekin haave kai tulee toteutetuksi tässä samalla. Koko vuosi on tonttuilua! toteaa Ekström hymyillen.

Vaikka aikataulut ovat haasteena, opiskelu on toisaalta tuonut uutta aspektia myös miniatyyrien tekoon.

– Olen iloinen oppiessani erilaisia tapoja ja tekniikoita tehdä asioita. Parhaillaan valmistelemassani näyttötyössä yhdistyy muinaistekniikka ja miniatyyri, hän kertoo.

– Perinteistä käsityöläisyyttä arvostava vanha tyyli on kiinnostanut minua aina, mutta taidan keskittyä siihen entistäkin enemmän ja modernimpaa tyyliä edustavat tuotteet jäävät vähemmälle, hän lisää.

Riina Ekström ideoi itse tuotteensa ja kaikilla käsin tehdyillä tuotteilla on oma yksilöllinen, uniikki ulkonäkönsä. Hän hyödyntää työskentelyssään paljon massoja, sekä kierrätys- ja luonnonmateriaaleja. Kierrätysteema on nähtävillä Riina Tuulian Miniatyyrimaailman uusiotuotteissa, joissa vanhat risat nukkekodin kalusteet ovat saaneet Ekströmin käsissä uuden elämän.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Riina Ekström muuttaa miniatyyrituotteidensa esimerkkiasetelmia vuodenajan mukaan. Tällä hetkellä Miniatyyrimaailmassa on joulu.
Riina Ekström muuttaa miniatyyrituotteidensa esimerkkiasetelmia vuodenajan mukaan. Tällä hetkellä Miniatyyrimaailmassa on joulu.