Naantalissa on vuokrattavissa etätyötiloja eri tarpeisiin

PromoTraden Pirjo Kallio, Talouden Jatkumon Päivi Lähteenmäki ja Hyvinvointipuntarin Elina Ahvamaa naantalilaisen toimistohotellin neuvottelutiloissa. Luodosta on vuokrannut työhuoneen myös tekoälytutkija (ei kuvassa).
PromoTraden Pirjo Kallio, Talouden Jatkumon Päivi Lähteenmäki ja Hyvinvointipuntarin Elina Ahvamaa naantalilaisen toimistohotellin neuvottelutiloissa. Luodosta on vuokrannut työhuoneen myös tekoälytutkija (ei kuvassa).

Naantalilainen Toimistohotelli Luoto aloitti tilavuokrauksen elokuussa. Tarjolla on sekä vakituisia työhuoneita että lyhytaikaisempaan vuokraukseen tarkoitettuja pop up -pisteitä.

YRITYSUUTISET.

Naantalin keskustassa sijaitsevan Toimistohotelli Luodon ensimmäiset vuokralaiset aloittivat toimintansa syys–lokakuussa.

– Kolme viidestä työhuoneesta on nyt varattuna. Lisäksi kartoitamme parhaillaan tarvetta tunti-/päivävuokralla toimiville pop up -etätyöpisteille lyhytaikaiseen käyttöön, toimistohotellia pyörittävä tilitoimistoyrittäjä Päivi Lähteenmäki kertoo.

– Vakituisten käyttäjien vuokrat sisältävät nettiyhteyden ja kahvitarvikkeet. Työhuoneen lisäksi vuokraan sisältyy äänieristetty puhelintila sekä yhteinen keittiö ja sosiaalitila, jotka ovat vakituisten vuokraajien käytössä myös ilta-aikaan ja viikonloppuisin. Vartiointi toimii 24/7, jatkaa Lähteenmäki.

Idea toimistohotellin perustamisesta syntyi keväällä samoihin aikoihin, kun Naantalin kaupungintalon etätyötila oli päätetty palauttaa alkuperäiseen käyttöönsä kokoushuoneeksi.

– Iso merkitys on Naantalin kaupungin elinkeinopäällikkö Lassi Rosalalla, joka innostui ajatuksestani perustaa toimistohotelli. Tarvetta tällaiselle toiminnalle selkeästi onkin. Tämänhetkiset vuokralaiset esimerkiksi löytyivät helposti Naantalin Yrittäjien aamupalatilaisuudessa verkostoitumalla, lisää Lähteenmäki.

Toimistohotelli Luodon pinnat uusittiin lattiasta seiniin ja osittain kattoon asti kevään aikana.

– Remonttityöt sekä tila- ja värisuunnittelun tilasin niin ikään naantalilaisilta yrittäjiltä, joten toimistohotelli on syntynyt täysin paikallisessa yhteistyössä, Päivi Lähteenmäki iloitsee.

Työhuoneen Luodosta vuokranneet paikalliset moniyrittäjät Elina Ahvamaa ja Pirjo Kallio kiittelevät toimistohotellin mainiota sijaintia. Ahvamaa aloittaa uusissa tiloissa Cambridge-ohjelman laihdutusryhmän isänpäivän jälkeen.

– Sijainti torin läheisyydessä, katutasossa on ihanteellinen. Juuri remontoidut tilat, yhteisöllisyys sekä vuokrataso saivat kiinnostumaan tällaisesta ratkaisusta, Hyvinvointipuntari-yrityksensä kautta Cambridge-valmennuksia lähi-, etä- ja hybriditapaamisten muodossa tekevä Ahvamaa toteaa.

– Asiakkaiden on helppo tulla tänne optimaalisen sijainnin ansiosta. Aikaisemmin tein töitä kotoa käsin, mutta tämä tuntuu toimivammalta ratkaisulta, 4FIRE-sytytysgeelin lanseerannutta merimaskulaista PromoTrade Scandinavia & Balticumia edustava kosmetiikan agentuuri Kallio sanoo.

PromoTrade Oy on mukana Naantalin Asuntomessuilta alkaneessa seitsemän paikallisen yrittäjän yhteistyössä, joka perusti pop up -joulupuodin Naantalin Vanhaankaupunkiin messuilta saamansa hyvän kokemuksen innoittamana.

Viime vuonna Mannerheiminkadulla ensi kertaa avautunut NaantaliShop-joulupuoti saa jatkoa tänä jouluna. Puoti avautuu Naantalin joulunavauspäivänä 1. joulukuuta.

Katariina Mäkinen-Önsoy