Italian makuja Hansakorttelissa

Angelo ja Leena Tursi pyörittävät Pizzeria 450°C -, Basta- ja Gelateria Nuvole -ravintolakonseptia Hansakorttelissa.
Angelo ja Leena Tursi pyörittävät Pizzeria 450°C -, Basta- ja Gelateria Nuvole -ravintolakonseptia Hansakorttelissa.

Angelo ja Leena Tursin kahvila- ja ravintolamaailma laajeni korona-aikana kahdella uudella yrityksellä.

YRITYSUUTISET.

Yrittäjäpari Leena ja Angelo Tursi ovat avanneet italialaisia makuja monipuolisesti tarjoilevan ravintolakokonaisuuden Hansakortteliin.

– Kaksi ensimmäistä viikkoa ovat olleet heti hyvin kiireisiä, Tursin pariskunta huikkaa, kun heiltä kysyy kuulumisia.

Naantalilaisitalialaiset yrittäjät ovat tulleet Turussa ja Naantalissa tutuiksi artesaanijäätelöistään ja -pitsoistaan. Tuoreimpana aluevaltauksena ovat pastat, jotka he valmistavat niin ikään alusta asti käsityönä tuoreista raaka-aineista Basta-nimisessä ravintolassaan.

– Kaikki on itse tehtyä kastikkeista ja pestoista alkaen, paitsi makkarat. Jouluun mennessä meidän on tarkoitus valmistaa juustokin itse. Tuorepastareseptejä on saatettu muokata jopa viisi kertaa parhaimman mahdollisen version löytämiseksi, Tursit kertovat.

Pizzeria 450°C toimi vuodesta 2019 ja Basta vuodesta 2022 alkaen alun perin Kauppahallissa, josta ne ovat nyt muuttaneet saman katon alle Tursin perheen pyörittämän Gelateria Nuvolen kanssa.

– Siitä on monenlaista hyötyä, että bisneksemme ovat kaikki saman katon alla Hansakorttelissa, Angelo Tursi toteaa.
– Tämä tuntui järkevältä ratkaisulta, sillä nyt meillä on yhdessä ja samassa tilassa enemmän vaihtoehtoja herkuttelijoille. Kauppahallin remontti myös osaltaan vauhditti suunnitelmiamme, Tursi jatkaa.

Kun yrittäjiltä kysyy, kuinka he uskalsivat korona-aikana perustaa uusia yrityksiä, vastaus on selkeä.

– Emme voineet jäädä murehtimaan. Uudet bisnekset olivat ikään kuin vastauksemme epidemialle, joka tietysti vaikutti myös meidän alaamme monella tapaa. Ravintola-alan työntekijöistä osa siirtyi poikkeusvuosien tuomien muutosten takia muille aloille, joten työvoimaakaan ei ole ollut aina saatavilla, Angelo Tursi sanoo.
– Jotain oli pakko tehdä, eikä ainakaan lannistua. Olimme kuitenkin omistautuneet yritystoiminnalle jo niin monia vuosia, jotka eivät ennenkään ole olleet helppoja, hän lisää.

Tursi on ehtinyt saada myös tunnustusta: Napolilaistyylinen pizzeria on valittu jo kolme kertaa Euroopan parhaiden pizzerioiden joukkoon (italialainen 50 Top Pizza -raati). Myös Toptaste Oy listasi toukokuussa Pizzeria 450°C:n Suomen paras pizza -lukijaäänestyksen toiseksi.

Viime kesän tapaan Pizzeria 450°C -kesäravintola avautuu jälleen Naantalissa ensi vuonna.

Katariina Mäkinen-Önsoy