Testipäivä tarjoaa senioreille arvokasta tietoa kuntoilusta ja eri liikuntamahdollisuuksista

Senioritanssi Varsinais-Suomessa
Nykypäivänä on tarjolla paljon erilaista senioriliikuntaa, kuten tanssia. Osa senioreista liikkuu silti erittäin vähän. Testipäivän aikana saa vinkkejä oman kunnon kohottamiseen yksin tai porukassa.

LIIKUNTA

Suuren suosion saavuttanut ikääntyneiden maksuton testipäivä järjestetään taas Turussa Kupittaan urheiluhallilla perjantaina 6. lokakuuta kello 9-12.30.

Testipäivä järjestetään ammattilaisten johdolla urheiluhallin yläkerrassa ja hallin edustalla. Testit antavat tietoa muun muassa lihasvoimasta ja tasapainosta. Testeihin kuuluu myös kilometrin mittainen kävelytesti, joka tehdään ulkona.

Testit antavat erittäin tärkeää tietoa etenkin niille, jotka harrastavat liikuntaa vähän tai satunnaisesti. Tilaisuudessa annetaan vinkkejä kotiharjoitteluun ja ravitsemukseen sekä mahdollisuus kaatumisvaaran arviointiin. Paikalla on myös liikuntaseuroja ja -yhdistyksiä kertomassa toiminnoistaan.

Tilaisuus on siis maksuton ikääntyneille ja testeihin voi tulla alkaen kello 9 ilman ennakkoilmoittautumista. Ovet suljetaan kello 12.30, mutta testiaikaa on noin kello 13.30 asti.

Mukaan tarvitaan joustavat liikuntaan sopivat vaatteet ja juomapullo – kävelytesti tehdään siis ulkona, joten sitä varten tarvitaan sään mukaiset ulkoiluvaatteet ja kengät.

Lisätietoa osoitteesta https://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/liikunta/harrastamaan/liikuntaa-ikaantyneille/ikaantyneiden-testipaiva