Korkeakouluopiskelijat kiersivät Turkua approjen merkeissä

Jokainen opiskelija voi olla paljasjalkane turkulaine, mikäli kerää 12 leimaa rasteilla, ja näin ollen onnistuu suorittamaan approa ylemmän tutkinnon. Tässä iloisia turkulaisopiskelijoita suorittamassa Turun päivän approrastia Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa.
Jokainen opiskelija voi olla paljasjalkane turkulaine, mikäli kerää 12 leimaa rasteilla, ja näin ollen onnistuu suorittamaan approa ylemmän tutkinnon. Tässä iloisia turkulaisopiskelijoita suorittamassa Turun päivän approrastia Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa.

Turun päivän appron yhtenä rastina toimi uudistuva Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma, joka vietti kaupungin juhlapäivää avoimien ovien tapahtumallaan.

TURKU.

Turun päivän appro 17.9. kutsui jälleen opiskelijoita tutustumaan opiskelukaupunkiinsa. Korkeakouluopiskelijoille suunnatuilla approilla kierrettiin tuttuun tapaan maksuttomia Turun päivän tapahtumia leimoja keräten. Leimallisen kartan sai vaihtaa approjen päätteeksi Turku-aiheisiin haalarimerkkeihin.

Turussa opiskeleva Fairuz Bhuiyan ehti Turun päivän approjen rastien lisäksi piipahtaa myös Turun Seutusanomien markkinateltalla.
Turussa opiskeleva Fairuz Bhuiyan ehti Turun päivän approjen rastien lisäksi piipahtaa myös Turun Seutusanomien markkinateltalla.

Approrasteja oli yhteensä 23 kappaletta, ja ne kaikki olivat osa Turun päivän maksutonta ohjelmaa.

– Tämä on hauska tapa tutustua opiskelukaupunkiinsa. Opiskelen Turussa mutta asun Helsingissä, joten minulla on täällä paljon koettavaa ja nähtävää. Osallistuin Turun päivään viimeksi vuonna 2017, kun aloitin opiskelun täällä, mutta sen jälkeen olen valitettavasti missannut Turun päivän tapahtumat, Turun päivän approon osallistunut Fairuz Bhuiyan kertoo.
– Nyt päätin tulla ihan tätä varten opiskelukaupunkiini. Approon lähdin sillä mielellä, että pyrin suorittamaan kaikki paljasjalkaisen turkulaisen -merkin vaatimat 12 rastia, Bhuiyan lisää.

Turun päivän approon ei ollut ennakkoilmoittautumista, vaan kartan sai 1 000 ensimmäistä Vanhan Suurtorin infopisteellä vieraillutta.

Appron suorittaakseen piti kerätä kuusi leimaa, mutta ahkerimmille kiertäjille oli luvassa myös kaksi ylempää tutkintoa: junan tuoman turkulaisen merkin sai yhdeksällä leimalla ja paljasjalkaisen turkulaisen merkin 12 leimalla. Sen lisäksi aikaisempina vuosina ylempiä tutkintoja suorittaneille oli luvassa upouusi haalarimerkki.

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman approrasti järjestettiin osana Ponnahduslauta tapahtuma-alalle -hanketta.
Vimman salin lavalle nousivat Turun päivänä muun muassa TipTop Walkers ja laulaja–lauluntekijä Zaidan sekä Turku Rock Academyn kasvattibändit Jytäorkesteri (kuvassa) ja Destiny Inveiled.
Vimman salin lavalle nousivat Turun päivänä muun muassa TipTop Walkers ja laulaja–lauluntekijä Zaida sekä Turku Rock Academyn kasvattibändit Jytäorkesteri (kuvassa) ja Destiny Inveiled.

Hankkeen tavoitteena on edistää kaarinalaisten, lietolaisten, maskulaisten, mynämäkeläisten, naantalilaisten, nousiaislaisten, paimiolaisten, raisiolaisten, ruskolaisten ja turkulaisten 18–29 -vuotiaiden nuorten työllistymistä tapahtuma-alalle ja samalla helpottaa tapahtuma-alan työvoimapulaa.

Euroopan sosiaalirahaston ja Humakin rahoittama hanke toteutetaan monialaisena yhteistyönä Humanistisen ammattikorkeakoulun, Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan nuorisopalvelujen, Rock Academyn, tapahtumakeskus Logomon ja tapahtumatuotantoyritys Band Age Oy:n kanssa.

Uudistuvassa Vimmassa pidettiin Turun päivänä Taiteen lumo -tapahtuma, joka on syntynyt Ponnahduslauta tapahtuma-alalle -valmennuksen ja Turun kaupungin nuorisopalveluiden yhteistuotantona. Avoimissa ovissa vierailijat pääsivät tutustumaan taide- ja toimintatalon jokaiseen neljään kerrokseen.

Kafé Vimmassa starttaa uutena toimintana nuorten ja nuorten aikuisten iltakahvila, joka pitää sisällään vaihtuvaa ohjelmaa kuten esimerkiksi peli-iltoja ja visailuja.
Kafé Vimmassa starttaa uutena toimintana nuorten ja nuorten aikuisten iltakahvila, joka pitää sisällään vaihtuvaa ohjelmaa kuten esimerkiksi peli-iltoja ja visailuja.

Vuodesta 2006 Aurakadulla, Kauppatorin kupeessa toiminut Vimma uudistuu kovaa vauhtia, toiminta monipuolistuu ja tilojen käyttöastetta nostetaan. Taloon on tänä syksynä muuttanut lisää Turun kaupungin nuorisopalveluiden toimintayksiköitä, kuten aiemmin Pansiossa toiminut Nuorten työpaja Fendarin Starttipaja.

Talon sisustusprojekti jatkuu syksyn kuluessa muun muassa Kafé Vimmassa, jonka toimintaa myös laajennetaan syksyn myötä ohjelmallisiin iltoihin.

Juhlahumuun mahtuivat myös Vimmassa toimivan Nuorten Turun 20-vuotissynttärit. Kaikissa nuorten ja nuorten aikuisten elämään liittyvissä kysymyksissä auttava tieto- ja palvelupiste juhlisti tasavuosia toimintaansa esitellen.

Katariina Mäkinen-Önsoy