Ympäristödiplomi luovutetaan Raision ympäristöjuhlassa

Raision kirkko.
Raision kirkko.

RAISIO.

Ympäristöasioiden kiitettävän huomioimisen ansiosta Raision seurakunnalle on myönnetty ympäristödiplomi hyvästä työstä ympäristön hyväksi. Diplomin seurakunnalle tulee luovuttamaan piispa Mari Leppänen Raision ympäristöjuhlassa 28. syyskuuta.

Ensimmäinen ympäristödiplomi Raision seurakunnalle myönnettiin jo vuonna 2007. Siitä lähtien ympäristöasiat on otettu huomioon monipuolisesti seurakunnan eri työaloilla. Diplomi myönnetään kerralla viideksi vuodeksi. Sen voi uusia laatimalla kattavan ympäristöraportin kuluneen kauden ympäristönhoidosta ja ympäristöohjelman seuraavalle 5-vuotiskaudelle. Viimeisimmässä ulkopuolisen tarkastajan suorittamassa auditoinnissa Raision seurakunnan ympäristöasioiden hoidon todettiin olevan kiitettävällä tasolla ja Kirkkohallitus myönsi seurakunnalle ympäristödiplomin jo neljännen kerran.

Torstaina vietettävä ympäristöjuhla alkaa kello 17 pienellä pyhiinvaelluksella seurakuntatalon parkkipaikalta. Piispa Mari Leppänen luovuttaa ympäristödiplomin kirkkoherra Sari Lehdelle kello 18–19 Raision kirkossa. Ohjelmaan kuuluu myös Godfulness-lepohetki ja iltapala.

Ympäristödiplomi on kirkon ympäristöjärjestelmä, johon sitoutuneissa seurakunnissa ympäristöasiat otetaan huomioon läpäisevästi seurakunnan eri toimissa, kuten hautausmaiden, viheralueiden ja metsien hoidossa, kiinteistönhoidoissa, energiankulutuksessa, jätehuollossa, tarjoiluissa sekä seurakunnan toiminnassa ja tilaisuuksissa ympäristökasvatuksen myötä.

Turun Seutusanomat