Turun Kirjamessut 2023 on täynnä lukemisen riemua, runoutta ja tanssia

Turun Kirjamessut ovat perinteisesti olleet valtavan suositut – itse asiassa Kirjamessut ovat Turun Messukeskuksen vuoden suurimmat messut.

MESSUT

Suomen vanhin kirjallisuuden messutapahtuma juhlistaa lukemista kovatasoisella ohjelmalla ja väkevillä yhteiskunnallisilla keskusteluilla. Turun Messukeskuksessa pidetään jälleen erittäin suositut Kirjamessut 29. syyskuuta – 1. lokakuuta. Samana viikonloppuna on myös Ruoka- ja Viinimessut, joten tarjolla on elämyksiä kirjamaailmasta ja monipuolisia herkkuja.

Kirjamessuista löytyy tietopaketti nettisivulta https://www.kirjamessut.fi/ ja Ruoka- ja Viinimessuista voi lukea lisää muun muassa Turun Messukeskuksen nettisivuilta osoitteesta https://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/turun-ruoka-ja-viinimessut/.

Kirjamessuilla kysytään muun muassa, millaisilla sanoilla maailmaan vaikutetaan ja politiikasta puhutaan. Mitä tekoäly oppii meiltä? Entä onko taiteella itseisarvo?

Keskustelemassa on iso joukko aikamme ajattelijoita Sixten Korkmanista Riina Tanskaseen ja Risto Isomäestä Merete Mazzarellaan. Messuilla tavataan myös presidenttiehdokkaita, kansainvälisiä kirjailijavieraita ja goottirockin legendoja. Ensimmäistä kertaa Turun Kirjamessuilla julkistetaan myös Tanssiva karhu- ja Kääntäjäkarhu-runouspalkintojen ehdokkaat.

Messujen teemana on tänä vuonna tanssi. Tanssi rytmittyy messuohjelmaan niin tanssiesityksinä kuin keskustelun aiheenakin. Avajaisissa esiintyy upean uran tehnyt tanssija Minna Tervamäki, ja messulavoille nousee esimerkiksi monta Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tähteä. Mukana on myös useita paikallisia tanssiryhmiä. Turkulainen Tanssiteatteri ERI tuo messuille ”Elementit”-nimisen esityksen.

Kirjasome tulee olemaan entistä näkyvämmin esillä Turun Kirjamessuilla. Kirjallisuudesta ja lukemisesta käydään vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa, ja esimerkiksi kirjagramista eli Instagramin kirjallisuusyhteisöstä on tullut yhä tärkeämpi kirjallisuuskentän toimija.

Messujen lavaohjelman lisäksi kiinnostavaa ohjelmaa järjestetään ympäri messuja.