Brinkkalan lastenpäivä starttaa Turun juhlaviikon

Nappe Naakka esiintyi kesällä lintukaveriensa kanssa Swan European Regatassa. Kuva: Turkuseura.
Nappe Naakka esiintyi kesällä lintukaveriensa kanssa Swan European Regatassa. Kuva: Turkuseura.

Vanhakaupunki tarjoilee perheille Nappe Naakan shown, nukketeatteria ja askartelua, kun Turkuseura ottaa varaslähdön Turun päivään . 

TURKU.

Turkuseura julkistaa kaupungissa uuden perinteen ja aloittaa Turun viikon vieton. Varsinaista Turun päivää vietetään 17. syyskuuta. Yhdistys starttaa turkulaisten oman päivän juhlinnan jo lauantaina 9. syyskuuta Brinkkalan lastenpäivällä.

– Koko perheelle suunnatun tapahtumapäivän aikana rokataan Nappe Naakan ja lintujen kanssa, pelaillaan ja päästään nauttimaan nukketeatterista, kertoo Turkuseuran toiminnanjohtaja Kati Leskinen.

Turun päivää on vietetty vuodesta 1961 lähtien monipuolisella ohjelmalla, joka levittäytyy ympäri Turkua. Aloitteen päivän vietosta teki Turkuseura.

– Elokuun alussa kuulimme ilouutisen: turkulaisia on nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin: 200 000 asukkaan raja oli mennyt rikki. Ajattelimme, että nyt olisi hyvä aika nostattaa turkulaisuuden ilosanomaa Turun viikolla, Leskinen sanoo.

Vanhalla Suurtorilla järjestetään lisäksi lähiruokapäivä 9. syyskuuta kello 12–15. Torilla on tarjolla lähiherkkuja.

Turun Seutusanomat

Brinkkalan lastenpäivän ohjelma: 

Kello 11–15 Omatoimista Nappe Naakan kadonneiden haarukoiden etsintää ja Turku-muistipelin pelaamista
Kello 12.30: Nappe Naakka ja linnut esiintyvät Brinkkalan pihan lavalla
Kello 13–15: Nappe Naakan askartelupaja Brinkkalan pihalla (sateella Föripuodissa)
Kello 14: Varsinais-Suomen Virokeskus ry esittää: Tene Ruubelin nukketeatterin Aurinkolinna, Õnnemägi. Monikielinen, värikäs satuesitys sopii kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Esityksessä kuullaan suomea, viroa ja hiukan muitakin kieliä ympäri Euroopan. Esityspaikka: Interkulttuurinen foorumi, Brinkkalan pihatalo sisäpihalla.