Satu Rämö Turun Kirjamessuilla ja Sauvon kirjaston kirjailijavieraana

Satu Rämö. Kuva: Björgvin Hilmarsson.
Satu Rämö. Kuva: Björgvin Hilmarsson.

KIRJALLISUUS.

Kirjailija Satu Rämö saapuu Sauvon kunnankirjaston kirjailijavieraaksi sunnuntaina 1. lokakuuta kello 14. Rämö on tunnettu Hildur-dekkarisarjastaan (WSOY). Hildur sekä Rósa & Björk valloittivat suomalaisten lukijoiden sydämet ja rikkoivat myyntiennätyksiä heti ilmestyttyään. Sarjan kolmas osa Jakob ilmestyy marraskuussa.

Satu Rämön Islantiin sijoittuvan kirjasarjan näytelmäoikeudet Hildurin tarinaan nappasi ensimmäisenä Turun Kaupunginteatteri, jossa Anne Rautiaisen ohjaama kantaesitys nähdään syksyllä 2024. Näytelmän lavastaa Päänäyttämölle islantilainen Börkur Jónsson.

Kesäsauvolaisenakin viihtynyt Rämö on innoissaan romaanisarjansa matkasta teatteriin:

– Upeaa nähdä teatterin ammattilaisten tulkinta Hildurin maailmasta. Olen kokenut useita upeita teatterielämyksiä Turun Kaupunginteatterissa, joten se, että aikanaan pääsen katsomaan sinne Hilduria, tuntuu ainutlaatuiselta seikkailulta.

Lauantaina 30.9. Satu Rämö osallistuu Turun kirjamessujen ohjelmaan Agricola-lavalla sekä Rosa Meriläisen vetämässä paneelikeskustelussa Turun Messukeskuksen Auditoriossa.

Katariina Mäkinen-Önsoy