Hyvä kirjasyksy lupaa kiinnostavaa messuohjelmaa

Turun Kirjamessujen ohjelmajohtaja Vilja-Tuulia Huotarinen. Kuva: Mikko Palonkorpi.

KIRJAMESSUT

Turun Kirjamessujen ohjelmajohtaja Vilja-Tuulia Huotarinen hehkuu tyytyväisyyttään, kun häneltä kysyy tulevien kirjamessujen ohjelman sisällöstä.

Olen ohjelmaan todella tyytyväinen. Meillä on hyvä kirjasyksy, ja se näkyy myös ohjelman monipuolisuudessa, iloitsee Huotarinen.

Kirjamessujen teemana tänä vuonna on tanssi.

Tarjolla on muun muassa tuoretta tutkimustietoa ihmisten suhteesta tanssiin. Lisäksi messuilla on mukana tanssimaailman tähtiä kuten Tero Saarinen ja Jorma Uotinen. Tanssi on mielenkiintoinen teema kirjamessuille, sillä kuten tanssi, myös kirjat liikuttavat ihmisiä.

Valtavan monipuolisesta messuohjelmasta löytyy tanssin saralta myös esimerkiksi kiinnostava paneelikeskustelu ”Saako kirjastossa tanssia?”.

Toistamiseen Turun Kirjamessujen ohjelman koonnut Vilja-Tuulia Huotarinen kertoo, että hänellä on parinkymmenen vuoden yhteinen taival Turun kirjamessujen kanssa.

Turun kirjamessut on aina ollut minulle todella rakas tapahtuma. Olen ollut mukana parikymmentä vuotta muun muassa haastattelijana ja erilaisten ohjelmanumeroiden järjestäjänä. Kun minua kysyttiin ohjelmajohtajaksi Jenni Haukion siirryttyä toisiin tehtäviin, ei tarvinnut kahdesti miettiä, suostunko – päätös oli helppo, kertoo Huotarinen.

Messuthan ovat siitä poikkeuksellinen tapahtuma, että siellä kirjailijat ja kirjojen lukijat kohtaavat toinen toisiaan.

Kirjamessut on hyvin yhteisöllinen tapahtuma ja tarjoaa mahdollisuudet upeisiin kohtaamisiin.

Myös yhteiskunnalliset asiat ja esimerkiksi nuorten hyvinvointiin liittyvät asiat, kuten myös historialliset aiheet, ovat näyttävästi esillä messuilla. Messujen ohjelma on valtava, kuten myös esiintyjäluettelo. Runoista rock-musiikkiin, politiikasta paikallisuuteen ja tanssista tulevaisuuden visioihin.

Vilja-Tuulia Huotarisen nimi tulee tutuksi pian myös valkokankailta, sillä hänen romaaniinsa ”Valoa valoa valoa” perustuva elokuva tulee ensi-iltaan 13. lokakuuta.

Turun Kirjamessujen esiintyjät, ohjelma, teemat ja näytteilleasettajat löytyvät osoitteesta kirjamessut.fi.