Paimion-Sauvon 4H-yhdistyksen Julia Laine: ”Toivottavasti tämä paikka on pysyvä”

Paimion-Sauvon 4H-yhdistyksen toimitilat sijaitsevat nykyään osoitteessa Sauvontie 38, eli Sauvon torin laidalla. Ikkunateippaukset tulevat myöhemmin, kunhan ne on saatu budjetoitua yhdistyksen toimintamenoihin.
Paimion-Sauvon 4H-yhdistyksen toimitilat sijaitsevat nykyään osoitteessa Sauvontie 38, eli Sauvon torin laidalla. Ikkunateippaukset tulevat myöhemmin, kunhan ne on saatu budjetoitua yhdistyksen toimintamenoihin. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Sauvon keskusta-alueen maamerkkeihin kuuluvassa funkistalossa on jälleen paljon toimintaa.  

SAUVO.

Paimion-Sauvon 4H-yhdistys ry muutti heinä–elokuun vaihteessa uusiin tiloihin Sauvon torin laidalle. Kyseessä oleva rakennus on entinen Sauvon Osuuskauppa Aitta, eli vuonna 1933 valmistunut kaksikerroksinen funktionalistinen liiketalo.

– Sijaitsemme keskeisellä paikalla, johon helppo tulla. Se on iso juttu, että meillä on nyt oma tila kerho- ja kurssitoiminnan järjestämiseen. Kursseja olemmekin jo aloittaneet ja kerhotoimintaakin käynnistellään pikkuhiljaa, Paimion-Sauvon 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Julia Laine sanoo.

– Toivottavasti tämä on pysyvä paikka. Olemmehan jo aivan tarpeeksi viime vuosien aikana muuttaneetkin ja etsineet sopivia tiloja toiminnallemme, Laine lisää.

Funkistalo on näyttävä osa Sauvon keskusta-aluetta ja paikalliset ovat iloisia siitä, että rakennuksessa on toimintaa. Tukea toimintaansa yhdistys on saanut paikallisilta yrittäjiltä.

– Kunhan olemme kunnolla asettuneet ja toiminta on lähtenyt pyörimään, niin järjestämme varmasti avoimien ovien päivän. Olemme tyytyväisiä saadessamme välitettyä tietoa ihmisille, että täällä me olemme, Laine toteaa.

– Kiitos kaikille tukijoille, jotka ovat auttaneet meitä kehittämään toimintaamme eteenpäin, kiittelee Laine.

Paikallisella 4H-yhdistyksellä on toimintaa laidasta laitaan. Strategiaan on merkitty kestävään elämäntapaan liittyviä aihealueita, kuten ruoka, metsä ja luonto sekä kädentaidot.

– Kerhoissa kokataan sekä harjoitetaan kädentaitoja. Kurssitoimintaan kuuluu lastenhoito- ja yrityskurssit. Lisäksi järjestämme leirejä talvella ja kesällä, kertoo Julia Laine.

– Paimion-Sauvon 4H-yhdistyksessä on kaksi kokopäiväistä työntekijää sekä 14 nuorta keikkahommissa, Laine jatkaa.

4H-yrittäjyys on tärkeä osa 4H-yhdistyksen toimintaa.

– Yhdistyksessämme on 4H-yrittäjiä yhteensä 19, joista suurin osa on Sauvosta ja Paimiosta sekä muutama Piikkiöstä. 4H-yrittäjinä voivat toimia 13–28-vuotiaat nuoret. Meillä yrittäjien ikähaarukka on pääosin 15–20-vuotiaissa, Laine sanoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy