Energiaa ja iloa

Kangoo Jumps -ohjaaja Elina Herne on Raision Positiivisin vuosimallia 2023.

RAISIO

Turun Seutusanomat palkitsi jo perinteiseen tapaan tämän vuoden positiivisimman raisiolaisen Killin Markkinoilla launtaina 26. elokuuta. Seutusanomien lukijoiden äänestyksessä ykköseksi nousi Kangoo Jumps -ohjaajana tunnettu Elina Herne.

Positiivisimman julkaisun aika oli alunperin suunniteltu kello 12:ksi, mutta Seutusanomat yhdessä Raisiokeskuksen väen ja Killin Markkinoiden juontajan Reija Kortetin kanssa sopivat, että voittaja yllätetään hänen vetämänsä Kangoo Jumps -esityksensä jälkeen.

– Yllätys oli kyllä täydellinen. Ihmettelin, kun minut pyydettiin jäämään esityksen jälkeen lavan viereen, ja sitten tajusin, että kyse on Raision Positiivisimmasta, nauroi Elina Herne.

Elina oli toki kuullut, että hänen asiakkansa olivat häntä äänestäneet, mutta valinta positiivisimmaksi oli silti yllätys.

– Se oli ihana yllätys. Olen ylpeä tästä valinnasta, sillä se mielestäni kertoo, että olen onnistunut tuomaan asiakkailleni iloa ja energiaa, hymyili Elina Herne.

Raision Positiivisimman äänestyksessä ehdotettiin reilusti toistakymmentä henkilöä, yhteisöä tai yhdistystä. Elina Herne sai lopulta reilun kolmanneksen kaikista annetuista äänistä.

Elinan innostus Kangoo Jumpsiin syttyi vuonna 2019, kun hän kävi ensimmäisen kerran kokeilemassa uutta lajia.

– Olin lajin pioneerin ja maahantuojan, turkulaisen Veronica Deacin tunnilla. Ihastuin lajiin välittömästi, ja kun kuulin, että lajiin haetaan uusia ohjaajia, päätin hakeutua koulutukseen, muisteli Elina Herne.

Hän valmistuikin ohjaajaksi vuonna 2020 ja on siitä lähtien vetänyt Kangoo Jumps -tunteja. Elinan Kangoo Jumpsiin erikoistunut yritys on nimeltään NRG Factory.

Elina on huomannut, että viimeisten kolmen vuoden aikana tietoisuus ja kiinnostus ”kenguru-”, ”hyppy-” tai ”taikakenkinä” tunnetuihin jalkineisiin on kasvanut.

– Harrastajien määrä on koko ajan lisääntynyt ja ilokseni olen huomannut, että lajia harrastavat eri-ikäiset, 6-90 -vuotiaat, ja täysin erilaisista liikunnallisista lähtökohdista ponnistavat ihmiset.

Maallikon silmin Kangoo Jumps näyttää vaikealta. Elina vakuuttaa, että sitä se ei ole – ja lukuisat ihmiset ovat sen itsekin huomanneet, kun ovat lajia kokeilleet.

– Ensimmäinen kysymys on usein: ”Kaadunko?”, nauraa Elina.

– Ja vastaus on että et kaadu, kengät on suunniteltu niin, että niillä kaatuminen on liki mahdotonta. Kenkä on kuntoutusväline, jota on testattu jo 30 vuoden ajan ja siksi täysin turvallinen käyttää.

Kangoo Jumps -kengät onkin alunperin suunniteltu kuntoutusvälineiksi urheilijoille ja aktiiviliikkujille, jotka ovat toipumassa jalkavammoista. Kengät vaimentavat maahan iskusta peräti 80 prosenttia, joten kengillä hyppiminen, käveleminen tai juokseminen ei rasita niveliä.

Kangoo Jumps -kengillä treenaamisen hyödyistä on myös tehty lukuisia tutkimuksia. Jopa NASA on tehnyt omat tutkimuksensa avaruudesta palanneiden astronauttien luuston ja lihasten jälleenrakentamisesta – ja todennut, että Kangoo Jumps -hyppely on valtavan tehokasta.

– Kangoo Jumps kehittää turvallisesti ja tehokkaasti hapenottokykyä, sydäntä ja verenkiertoelimistöä, tasapainoa ja koordinaatiokykyä, lupaa Elina Herne.

– Monet asiakkaistani ovat ennen tunneille tuloaan kärsineet erilaisista kivuista ja vaivoista sekä myös masennuksesta. Treenin avulla he ovat saaneet helpotusta tilanteeseensa, mikä on minulle erittäin palkitsevaa – kun on voinut auttaa ihmisiä parantamaan elämänlaatuaan, iloitsee Elina.

Elokuussa Turussa järjestettiin Suomen ensimmäiset Kangoo Jumps -festivaalit, joissa kisattiin lajin Suomen parhaiden titteleistä, ja Elina Herneen joukkue sai festivaalien kovimman tittelin haltuunsa.

– Joukkueeni voitti Parhaan Tekniikan SM-tittelin, mikä oli kova saavutus, iloitsi Elina.

Kangoo Jumps on ollut hienosti esillä myös Talent Suomi -ohjelmassa kaksi vuotta sitten.

– Meistä ohjaajista koostunut joukkue oli kisaamassa Talentin voitosta aina finaalissa asti. Voittoa emme aivan saavuttaneet, mutta finaaliin selviäminen lisäsi hienosti lajitietoisuutta.