Mynämäki isännöi Kestävän kehityksen viikon avajaisia

Kestävän kehityksen viikon erityisasiantuntija Nora Backlund Svenska lantbrukssällskapens förbund / Ruotsinkielisten maaseutukeskusten keskusjärjestöstä. Kuva: Haloo Maaseutu.
Kestävän kehityksen viikon erityisasiantuntija Nora Backlund Svenska lantbrukssällskapens förbund / Ruotsinkielisten maaseutukeskusten keskusjärjestöstä. Kuva: Haloo Maaseutu.

Varsinais-Suomi on Kestävän kehityksen viikon keskiössä, sillä avajaisia vietetään tällä kertaa Mynämäessä.

MYNÄMÄKI.

Valtakunnallisesti 25.9.–1.10. vietettävän Kestävän kehityksen viikon avajaistilaisuus järjestetään Mynämäessä. Maanantaina 25.9. kello 13–15 Käsi- ja taideteollisuusopiston auditoriossa pidettävää tilaisuutta voi seurata myös etäyhteydellä.

Tilaisuudessa kuullaan muun muassa valtioneuvoston alaisuudessa toimivan kestävän kehityksen toimikunnan puheenvuoro, esimerkkejä kestävän kehityksen paikallistoiminnasta, Mynämäen kunnan taustaa ja tekoja HINKU-kuntana sekä maaseutupolitiikan terveisiä.

Ennakkoilmoittautuminen tapahtumaan on auki Kestävän kehityksen viikon sivuilla, osoitteessa kestavankehityksenviikko.fi. Ilmoittautuminen koskee myös etänä osallistuvia.

Kestävän kehityksen viikko – maaseutu edelläkävijänä -verkosto tuo maaseutupolitiikan käytännöntasolle.

Verkostohankkeen tavoitteena on tuoda esiin maaseudun mahdollisuuksia ja uusia innovaatioita kestävän elämäntavan takaamiseksi. Verkostohanke toimii työkaluna maaseudun edelläkävijöiden esille tuomiseen, ja lisäksi sen tarkoitus on innostaa eri alan toimijoita, työryhmiä ja etenkin nuoria käytännön tekoihin kestävämpää tulevaisuutta varten.

Käytännön tekoja tuodaan esille kestävän kehityksen viikko -konseptin avulla. Pohjanmaalla perustettu vuosittainen kestävään kehitykseen keskittynyt tapahtumaviikko on laajasti osallistanut eri alojen ja sektoreiden toimijoita.

Suomen Kylät ry toimii projektin yhteistyökumppanina ja tuo toimintaan laajan verkoston maaseudun toimijoita ympäri maata. Kuusi maakunnallista kyläyhdistystä on valittu mukaan toteuttamaan kestävän kehityksen viikkoja työkaluna tuoda esille maaseudulla tehtyjä toimenpiteitä ja käytännön tekoja, sekä vahvistamaan maaseudun toimijoita osana kestävää siirtymää. Osallisuus ja yhteisöllisyys on tärkeää ja osa kestävän kehityksen viikon perusajatusta.

Avajaistilaisuutta Mynämäessä ovat toteuttamassa Varsinais-Suomen Kylät, Leader Ravakka ja Kestävän kehityksen viikko – maaseutu edelläkävijänä -verkosto. Verkostohanketta toteuttavat Svenska lantbrukssällskapens förbund (SLF, Ruotsinkielisten maaseutukeskusten keskusjärjestö), Suomen kylät ry ja Åbo Akademi.

Katariina Mäkinen-Önsoy