Muistiviikon luennot Liedossa ja Paimiossa

Varsinais-Suomen Muistiyhdistys vinkkaa, että tukikahvan punainen väri kiinnittää muistisairaan huomion.

TERVEYS.

Muistiviikon 18.–24. syyskuuta teemana on Hyvää elämää muistiystävällisessä yhteiskunnassa. Näkökulmana on tänä vuonna muistisairaan kohtaaminen. Muistiliiton paikallinen jäsen Varsinais-Suomen Muistiyhdistys järjestää teemaviikolla monenlaisia tapahtumia ympäri ilmestymisaluettamme.

Muistiviikon yleisötilaisuudet pidetään Liedon kaupungintalon valtuustosalissa 21.9. kello 17–19 ja Paimion kaupungintalolla 22.9. kello 13–15. Osallistuminen on maksutonta.

Luentojen aiheina ovat Kodin turvallisuus, ennakoimalla hyvä arki, Mielen hyvinvointi, käytännön keinoja arkeen sekä Muistisairaudet ja kohtaaminen.

Lisäksi jatkuvina toimintoina ovat esimerkiksi Läheisten juttutupa 19.9. kello 11–13 Varsinais-Suomen Muistiyhdistyksen toimistolla sekä läheisten vertaisryhmät Kaarinassa 20.9. kello 17–18.30 ja Raisiossa 25.9. kello 16.30–18.

Muistiviikko on Muistiliiton ja sen jäsenyhdistyksen tärkein toimintaviikko. Sitä vietetään vuosittain Maailman Alzheimer-päivän 21.9. yhteydessä. Lisätietoja Muistiviikosta saa Laura Työppöseltä, puh. 040 197 4946, laura.tyopponen@muistiturku.fi.

Muistiliiton kattojärjestön Alzheimer’s Disease Internationalin (ADI) johdolla on vietetty Maailman Alzheimer-päivää (World Alzheimer’s Day) jo vuodesta 1994 ja vuodesta 2012 myös Maailman Alzheimer-kuukautta.

Katariina Mäkinen-Önsoy