Kaarinassa tempaistaan yhdessä kiusaamista vastaan

KAARINA.

Ollaan rohkeasti kavereita – yhdessä kiusaamista vastaan! -tapahtuma järjestetään Kaarina-talolla lauantaina 7. lokakuuta kello 1215. Kyseessä on kaikille koululaisille ja vanhemmille avoin tapahtuma, jossa on tarjolla tietoa, tukea ja työkaluja kiusaamisen ehkäisemiseen, sekä tunne- ja kaveritaitoihin.

Tapahtumassa vastataan luentojen, työpajojen ja toiminnallisten pisteiden avulla ainakin seuraaviin kysymyksiin: Mitä koulukiusaaminen ja kouluväkivalta ovat?, Miltä kiusaaminen tuntuu?, Mistä saada apua jos omaa lasta kiusataan?, Miten vanhempi voi tukea lasta kaveritaidoissa?, Mitä tehdä, jos oma lapsi kiusaa?, Millaisia eri vertaistuen muotoja ja mahdollisuuksia löytyy?

Puheenvuoroja tilaisuudessa kuullaan esimerkiksi erityisluokanopettaja Saija Huvila-Kouvoselta, sanoSTOPväkivallalle-liikkeen perustaja Tomas Jouhilammelta sekä kokemusasiantuntija Niklas Raholta. Tapahtuman musiikista vastaa kaarinalainen bändi Polaroid.

Tutkimusten mukaan Suomen peruskouluissa kiusataan toistuvasti jopa yhtä lasta kymmenestä. Kahdenkymmenen oppilaan luokassa on arviolta yksi tai kaksi lasta, joita kiusataan. Kiusattujen lisäksi kouluissa on lukuisia oppilaita, jotka joko itse kiusaavat, seuraavat kiusaamista sivusta tai pelkäävät tulevansa kiusatuiksi. Jo pelko kiusatuksi tulemisesta voi heikentää oppilaiden viihtymistä koulussa (Mll.fi).

MLL Kaarinan paikallisyhdistyksen järjestämän tapahtuman juontaa Duudsoneista tuttu HP Parviainen. Tilaisuuteen on ilmainen sisäänpääsy.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä useiden eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtumaa ovat toteuttamassa yhteistyössä Kaarinan kaupungin nuorisopalvelut, Kaarinan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, Mieli ry, Turun mieskaverit, MLL Varsinais-Suomen piiri, Poliisi, Riku, Kaarinan lionsklubit, Suojellaan lapsia Ry, Turun seudun tanssioppilaitos, Lightpress, Valkeavuoren koulun vanhempainyhdistys, K-market Kuusisto sekä Turun ensi- ja turvakoti. Turvallisuudesta tapahtumassa vastaavat X-sec group Oy sekä SPR Kaarinan osasto.

Katariina Mäkinen-Önsoy