Jason Ringenberg esiintyy Turun Taiteen talolla

Jason & the Scorchersin nokkamies Jason Ringenberg nähdään Taiteen talossa 1. lokakuuta. Kuva: Scott Willis.
Jason & the Scorchersin nokkamies Jason Ringenberg nähdään Taiteen talossa 1. lokakuuta. Kuva: Scott Willis.

Birdland-livet palaavat Turun keikkapaikkatarjontaan kuukauden mittaisena PopUp-klubina.

MUSIIKKI.

Yhdysvaltalainen artisti Jason Ringenberg saapuu viiden keikan minikiertueelle Suomeen. Helsingistä startannut kiertue päättyy 1. lokakuuta PopUp Birdlandiin, Turun Taiteen talolle.

Taiteilija on 1980-luvun alusta lähtien yhdistänyt rakkautensa perinteiseen amerikkalaiseen roots-musiikkiin, rockin ominaisuuksiin ja punkin asenteeseen. Yhdessä yhtyeensä The Scorchersin kanssa hän on julkaissut lukemattomia ylistettyjä albumeita ja kiertänyt maailmaa. Tämä Rolling Stone -lehden sitaatti kertoo kaiken: ”He kirjoittivat yksin uudelleen rock ’n’ rollin historian etelässä”.

Vuonna 2021 Ringenberg julkaisi albumin Rhinestoned. Tämä albumi, joka äänitettiin COVID-19-lukituksen aikana, on kunnianosoitus muun muassa 1960-luvun kansalaisoikeustaistelijoille. Hän kirjoittaa myös Crazy Horsesta, Nashvillestä ja paljon muusta.

Levyn julkaisun yhteydessä hän pääsi myös ensimmäistä kertaa Grand Old Opryn arvostetulle lavalle. Lopuksi Ringenberg saapuu myös Eurooppaan Rhinestoned-kiertueellaan.

Elävän musiikin ravintola Birdland toimi neljännesvuosisata sitten silloisen Hamburger Börsin tiloissa.

Toimintavuosien aikana ravintolassa esiintyivät lukuisat jazzin ja muun rytmimusiikin kotimaiset ja ulkomaiset huippuesiintyjät.

Kaivattu ravintolakonsepti tulee takaisin uudistettuna PopUp Birdlandina, kun Taiteen talon toiseen kerrokseen avataan kuukaudeksi liveklubi. Klubin lavalla nähdään 29.9.–28.10. sekä musiikkimaailman vanhoja tuttuja että uusia tähtiä niin kotimaasta kuin ulkomailta. Ravintolatoiminnasta vastaa Taiteen talossa toimiva Café Elephanten.

PopUp Birdlandissa lavalle astuvat useat jo alkuperäisessä Birdlandissa esiintyneet artistit ja esiintyjäryhmät kuten Antti Sarpila, Carlos Del Puerto, Pepe Ahlqvist ja Doctors´ Special. Useissa kokoonpanoissa kuullaan muitakin Birdland-veteraaneja. Luvassa on monipuolinen, useita musiikin lajeja sisältävä ja kansainvälinen ohjelmisto, johon kuuluu yhdysvaltalaisen kantritähti Jason Ringenbergin lisäksi kuubalainen basisti ja orkesterinjohtaja Carlos Del Puerto, ruotsalainen Blood, Sweat and Tearsin ja Abban kanssa soittanut huippukitaristi Georg ’Jojje’ Wadenius sekä brittirokkarit Graham Fenton (Matcbox) ja Darrel Higham.

Varsinaiset Birdland-keikat aloittavat itseoikeutetusti lauantaina 30. syyskuuta klarinetisti Antti Sarpila ja Birdland Jazz Band, mutta klubi käynnistetään jo perjantaina tuoreemmalla soundilla Ronskibiitin, Kaken ja DJ Tuomas Rajalan vallatessa areenan. Kuukauden livetarjonnan päättää lauantaina 28.10 suomalaisen rytmimusiikin legendat Eero Raittinen ja Pepe Ahlqvist yhdessä turkulaisen Traveling Jones-yhtyeen kanssa.

Liput konserttiin voi hankkia ennakkoon ticted.comista.

Katariina Mäkinen-Önsoy