Varissuon Piirrä Paratiisi -palmuveistos syntyi yhteistyössä

Piirrä Paratiisi -palmuveistos ilahduttaa Varissuolla 31. lokakuuta asti. Kuva: Anu Halmesmaa.
Piirrä Paratiisi -palmuveistos ilahduttaa Varissuolla 31. lokakuuta asti. Kuva: Anu Halmesmaa.

ITÄ-TURKU.

Halmesmaax3-taiteilijatyöryhmän ja Tyttöjen Talo ry:n yhteistyön hedelmä, yhteisöllinen palmuveistos, Piirrä Paratiisi kasvoi Varissuolle. Hanketta on tukenut Turku 2029 -säätiö sekä mukana toteutuksessa ollut Turun kaupunki.

– Toteutamme Varissuon alueelle kierrätetyistä materiaaleista koostuvan tapahtumallisen yhteisöllisen taideteoksen, jossa visuaalisesti teemana on lasten ja nuorten työpajassa suunnittelemat ideat ja ajatukset paratiisin käsitteestä ja onnellisuudesta, turkulainen kuvataiteilija Anu Halmesmaa taiteilijaryhmästä kertoo.

Tällaisia luonnoksia syntyi Paratiisi-teemaisessa suunnittelutyöpajassa Tyttöjen talon Varissuon toimipisteessä. Kuva: Anu Halmesmaa.
Tällaisia luonnoksia syntyi Paratiisi-teemaisessa suunnittelutyöpajassa Tyttöjen talon Varissuon toimipisteessä. Kuva: Anu Halmesmaa.

– Ideallisesti se tuo esiin toivon, ilon ja sitä kautta käsitteen paratiisista. Maailman tilanne heittelee ja se tuo varmasti turvattomuuden tunnetta monien ihmisten elämään, taiteen avulla ja teemoilla tätä tunnetta on turvallista purkaa, Halmesmaa lisää.

Teos toteutettiin työpajamuodossa Tyttöjen Talon 10–16-vuotiaiden asiakkaiden kanssa. He suunnittelivat ja maalasivat elokuun viimeisenä päivänä pidetyssä suunnittelutyöpajassa luonnoksia, miltä paratiisi näyttää heidän mielestään. Tytöt maalasivat luonnoksensa suoraan palmun pintaan 6. ja 8. syyskuuta.

Piirrä Paratiisi -palmuteos toimii kohtaamispaikkana ja maamerkkinä kaikille asukkaille Kraatarinkadun ja Annikanpolun kulmassa. Teos jää paikoilleen infotekstien kera lokakuun loppuun asti.

Halmesmaax3-työryhmään kuuluvat Anu Halmesmaan lisäksi hänen sisaruksensa vaatesuunnittelija Miia Halmesmaa ja kuvataiteilija Mikko Halmesmaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy