Ponikuninkuusravit ja Minimaaseutu’23 valtaavat Turun Metsämäen raviradan

Bambi-poni ja Piipari-kukko ja todella monta muuta eläintä nähdään Turussa elokuun puolivälissä. Kuva: Irina Keinänen.
Bambi-poni ja Piipari-kukko ja todella monta muuta eläintä nähdään Turussa elokuun puolivälissä. Kuva: Irina Keinänen.

Lapset, nuoret ja eläimet ovat pääosissa tapahtumassa, joka tuo tuulahduksen maaseutua kaupungin kupeen ihanine eläimineen ja kiehtovine koneineen. Paikalla on jopa sata ponia ponikuninkuusraveissa, monenlaisia kotieläimiä sekä isoja ja pieniä maatalouskoneita.

TURKU.

Turussa Metsämäen raviradalla järjestetään 18.–20. elokuuta Kultajousi Ponikuninkuusravit ja Minimaaseutu’23-tapahtuma. Alueelle on vain yksi pääsymaksu, jonka jälkeen kaikki toiminnot ilmaisia. Tapahtumaan pääsevät ilmaiseksi 4-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset.

Ponikuninkuusravien etkot pidetään Kultajousen Turun Yliopistonkadun myymälässä ja sen edustalla tiistaina 15. elokuuta kello 16–18.

Tapahtuma sopii erinomaisesti koko perheelle. Lauantaina ja sunnuntaina keskitytään ponikuninkuusraveihin ja minimaaseutunäyttelyyn. Tapahtuman portit aukeavat kello 11 ja poniravit alkavat kello 12.

Raviradan monipuoliset sisä- ja ulkoalueen tarjoavat loistavat puitteet tapahtumalle.

Alueella onkin luvassa muun muassa poniratsastusta, rapsutuseläimiä, off-road autoajelua, koiravetovaljakoita, hevosten ja ponien match show, greyhoundkoiralähtö, lavakärryajelua, koneita ja paljon muuta. Tapahtuma tarjoaa kiinnostavaa seurattavaa ja tekemistä koko perheelle.

Ponikuninkuusravit, joissa ohjastajina toimivat pääasiassa nuoret, huipentuvat sunnuntaina päälähtöihin, joissa kruunataan Kultajousi Ponikuningatar ja -kuningas ja Poniruhtinatar ja -ruhtinas.

– Mahtavaa, että pääsemme tekemään tällaista tapahtumaa Turkuun. Ponikuninkuusravit ovat nuorten oman raviurheilun näyteikkuna, jota esittelemme ilolla. Minimaatalousnäyttelyssä kaikki vieraamme pääset kokemaan elämyksiä, jotka jäävät mieleen. Meillä on perhetapahtumista todella hyviä kokemuksia jo ennestään ja sen vuoksi tällainen iso kesäajalle ulottuva tapahtuma on erityisen mieleinen. Perjantain seminaarista olen erittäin kiinnostunut: näyttöä eläinten vaikutuksesta lasten ja nuorten hyvinvointiin on jo paljon, Metsämäen toimitusjohtaja Eeva Karvonen hehkuttaa.

Tapahtuman starttaa perjantaina 18.8. lasten ja nuorten parissa työskenteleville suunnattu seminaari.

Seminaarissa puhutaan eläinharrastuksen ja eläinavusteisen toiminnan vaikutuksesta lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Puhumassa on muun muassa Eastfield Primary Schoolin rehtori Bill Griffiths, joka avaa heidän tapaansa pitää eläimiä kouluympäristössä ja sen merkityksestä lasten oppimiseen ja hyvinvointiin.

Ruotsin HNS organisaation Elin LeeApple kertoo puolesta esimerkkitapauksia Ruotsista, jossa on saatu koululaisten poissaoloja vähennettyä tallitoiminnalla. Hevosavusteisesta oppimisesta puhumassa on vastikään asiasta väitellyt tohtori Ritva Mickelson ja asiaa kuntien ja koulujen puolesta ovat avaamassa Lohjan kaupungin sivistystoimenjohtaja Juha-Pekka Lehmus sekä Rexit mentoroi -konsultti ja rehtori Seppo Ryösä Raision kaupungilta.

Perjantaina järjestetään seminaarin kanssa samaan aikaan eskaripäivä, joka on käytännönläheinen koulupäivä hevosten ja ponien parissa alueen eskarilaisille.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Turun Hippos ry, Suomen Hippos ry, SRL ry, Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry ja MTK ry.

Ponikuninkuusravit on vuoden suurin poniraviurheilun tapahtuma, jossa Suomen parhaat raviponit kilpailevat ponikuninkaallisten titteleistä. Ponikuninkuusraveja on järjestetty jo vuodesta 2005 alkaen, ensimmäiset ponikuninkuusravit järjestettiin nimenomaan Turussa, joten tapahtuma palaa nyt vuonna 2023 juurilleen. Tapahtuma-alueella on myös minimaaseutunäyttely, joka tuo tuulahduksen maaseutua eläimineen ja koneineen.

Turun Seutusanomat