Naantali Sunfest kruunaa muinaistulien viikonlopun

Flowers of Lifen valotaidetta on saatu ihastella Naantalin kirkkopuistossa ennenkin – esimerkiksi Lux Gratiae -tapahtuman aikana. Kuva: Juho Parikka / Flowers of Life.
Flowers of Lifen valotaidetta on saatu ihastella Naantalin kirkkopuistossa ennenkin – esimerkiksi Lux Gratiae -tapahtuman aikana. Kuva: Juho Parikka / Flowers of Life.

Musiikkielämyksiä sekä tuli- ja valotaidetta Naantalin kirkkopuistossa.

NAANTALI.

Muinaistulien viikonloppuna Naantalin kirkkopuisto muuttuu valo- ja tulitaiteen näyttämöksi, kun alueen valtaa Naantali Sunfest. Kirkkopuistossa valotaiteesta vastaa livonsaarelainen Elämän Kukat oy / Flowers of Life ltd.  Festivaalin graafinen ilme edustaa niin ikään paikallista osaamista, sillä sen on luonut Naantalista kotoisin oleva huippukokki ja kuvataiteilija Petteri Luoto.

Festivaalilavalle nousee 25.–26. elokuuta hieno kattaus tunnettuja kotimaisia artisteja. Perjantaina 25.8. vuorossa ovat Juha Tapio, Ressu Redford, Olli Halonen ja KUUMAA.

Lauantaina lavalle astelevat Samu Haber, Jarkko Ahola & Guardia Nueva, Suvi Teräsniska, Virve Rosti & Freeman & Menneisyyden Vangit sekä Mikko Harju. Tapahtuma-alueella nähtävien upeiden musiikkiesitysten lisäksi myös Naantalin kirkossa pääsee musiikkiviihteen pariin Katri Helenan konsertoidessa kirkossa lauantaina.

United Festivals Oy on järjestänyt tälle kesälle yhteensä yhdeksän festivaalia, joista paikallisia ovat Playa del Raisio Beach Party, DBTL, SmugglerRok sekä tuleva Naantali Sunfest

Kolme vahvan varsinaissuomalaisen festivaalin vuonna 2020 tapahtuneen yhdistymisen myötä syntynyt United Festivals on Suomen suurin yksityinen festivaalijärjestäjä.

Tänä kesänä yhtiön järjestämällä yhdeksällä festivaalilla on yhteensä lähes 100 000 maksanutta asiakasta.

– Julkisuuteen on tullut tietoa festivaalijärjestäjien maksuvaikeuksista, mutta tämä tieto on pääasiassa harhaa ja kyseinen tieto koskee vain harvoja alan toimijoita. Pääasiassa ihmiset käyvät hyvin erilaisissa tapahtumissa, niin isoissa kuin pienemmissä ja käyttävät tarjolla olevia palveluja, kertoo United Festivals Oy:n hallituksen puheenjohtaja Henri Kulmala yhtiön tiedotteessa.

– Koronavuosien jälkeen tuntuu siltä, että ihmiset haluavat taas pitää yhdessä hauskaa ja tulla kokoontumaan festivaaleille. Meidän yrittäjien mielestä kaikkein palkitsevinta onkin nähdä iloisia asiakkaita juhlimassa ja viihtymässä. Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintojamme monipuolisempaan suuntaan ja haluammekin tuottaa asiakkaillemme erilaisia uusia palveluja. Pelkkä kuuluisa esiintyjä on vain yksi ”työkalupakin” osa, jonka vuoksi tapahtumiimme tullaan. Olemme miettineet tarkkaan festivaalien jokaista osa-aluetta ja muun muassa rekrytoineet koko henkilökunnan itse haastattelujen kautta. Näin takaamme sen, että meillä on iloista ja hyvin palvelevaa henkilökuntaa – juuri sellaista kuin me haluamme. Myös henkilökuntamme on tärkeä esiintyjä, joka välittää iloista tunnelmaa asiakkaille, jatkaa Kulmala.

Henri Kulmala kannustaa ihmisiä nauttimaan festivaalikesästä.

– Korona-aikana saimme jonkin verran taloudellista tukea valtiolta, mutta viime vuonna me omistajat jouduimme pääomittamaan yritystämme, että saimme laskut maksettua eräpäivinä. Tänä kesänä olemme jo saaneet maksettua lainat omistajille takaisin ja tuloksesta tulee historiamme paras. Pyrimme käyttämään yhteistyökumppaneinamme alansa parhaita toimijoita ja yhteistyö on sujunut erinomaisesti, Kulmala toteaa.

Turun Seutusanomat