Sauvolaisen Kaisa Sillanpään uusin kirja kannustaa ihmisiä löytämään hienoja kohteita lähiseudultaan

Lähimatkailua voi harrastaa ihan koska vaan ja kuka tahansa.

KIRJALLISUUS.

Sauvolainen tietokirjailija Kaisa Sillanpää julkaisi 19. kesäkuuta Varsinais-Suomi – kohteet, jotka on nähtävä kerran elämässä -teoksen. Innostava opas esittelee Varsinais-Suomen kaikkien 27 kunnan mielenkiintoisimpia paikkoja.

Kirja esittelee ainutlaatuisia, piilossa olevia paikallisia matkailukohteita, kulttuuria, historiaa, perinteitä, arkkitehtuuria, teollisuushistoriaa ja luontoa, jossa ovat vahvasti läsnä maaseutu, metsät ja meri. Siinä tarkastellaan ihmisen ja luonnon aikaansaannoksia, katsellaan ja kierrellään kansallismaisemissa Aurajoen ja Saaristomeren läheisyydessä, kuljetaan merkkihenkilöiden jalanjäljillä sekä annetaan rutkasti knoppitietoa.

Varsinais-Suomi – kohteet, jotka on nähtävä kerran elämässä innostaa kaikkia tarkkailemaan lähiympäristöään uteliaana ja silmät avoimina.

Kaisa Sillanpää on tarkoittanut kirjan kaikille matkailusta, kulttuurista, luonnosta ja historiasta kiinnostuneille. Hän pyrkii sen avulla muistuttamaan, että hieno elämys saattaa löytyä lähempää kotia, kuin voisi koskaan kuvitella. Esitellyt kohteet soveltuvat kaikenikäisille tutustuttavaksi.

– Ei tarvitse lentää toiselle puolelle maapalloa löytääkseen kohteita, jotka puhuttelevat. Lomamatka voi suuntautua ulkomaiden ja pidempien kotimaan matkojen sijaan muutaman kilometrin päähän omasta kodista, Sillanpää toteaa.

– Varsinais-Suomen historia on erittäin monipuolinen ja tärkeä osa koko Suomen historiaa ja sen erikoislaatuisuuden vuoksi tähän alueeseen kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan myös muualta Suomesta, hän jatkaa.

Varsinais-Suomi – kohteet, jotka on nähtävä kerran elämässä -kirja on myynnissä esimerkiksi Suomalaisessa kirjakaupassa, Akateemisessa kirjakaupassa, Kansallisessa kirjakaupassa ja Adlibris-verkkokirjakaupassa. Teos löytyy myös kirjastoista kautta maan.

Kyseessä on Kaisa Sillanpään yhdeksäs kirja. Hänen aiemmat teoksensa ovat käsitelleet ruokaa, joten uusin teos poikkeaa sillä tavoin edellisistä julkaisuista.

– Ruokakirjojen jälkeen ryhdyin miettimään vaihtelun vuoksi erilaista aihetta. Ehdotin Varsinais-Suomi-matkailuaihetta kustantajalleni ja hänen mielestään aihe oli hyvä. Kirjassa yhdistyy useita kiinnostuksen kohteitani, olen kiinnostunut historiasta, luonnossa liikkumisesta ja kulttuurista, kertoo Sillanpää.

– Olen harrastanut lähimatkailua perheeni kanssa yli kymmenen vuotta ja monet kirjan kohteet ovat näin entuudestaan tuttuja minulle. Osa kohteista on tuttuja jo lapsuudesta, koska olen asunut Varsinais-Suomessa koko ikäni. Kiersin vuoden ajan Varsinais-Suomen jokaisessa kunnassa useita kertoja, kävin mielenkiintoisissa kohteissa kiertelemässä ja kuvaamassa, ja kirjoitin jokaisesta kohteesta tarinan. Kirjaan on valikoitunut sellaisia paikkoja ja nähtävyyksiä, jotka ovat edullisia tai ilmaisia ja johon voi kuka tahansa mennä esimerkiksi omasta varallisuudestaan riippumatta. Jokaisesta 27 kunnasta löytyi paljon upeita kohteita, sekä useille tuntemattomia paikkoja että myös tunnetumpiakin kohteita. Halusin koota ne kaikki yksiin kansiin ja sivuja kertyi lähes 400, hän lisää.

Kustantaja kaikissa Kaisa Sillanpään julkaistuissa kirjoissa on Readme.fi Oy (WSOYBonnier).

Katariina Mäkinen-Önsoy