Neste Rantaralli XLVI ajetaan kuukauden päästä

Neste Naantalin kauppias Matti Tikkanen on tyytyväinen yhteistyöhön Naantalin Seudun UA:n järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Timo Heinon ja seuran puheenjohtaja Irma Sirénin kanssa.
Neste Naantalin kauppias Matti Tikkanen on tyytyväinen yhteistyöhön Naantalin Seudun UA:n järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Timo Heinon ja seuran puheenjohtaja Irma Sirénin kanssa. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Naantalin Seudun Urheiluautoilijat ry yhteistyössä Naantalin, Raision, Mynämäen, Liedon, Uudenkaupungin ja Taivassalon Neste-liikenneasemien kanssa.

MOOTTORIURHEILU.

Naantalin Seudun Urheiluautoilijat (NaSU) valmistautuu parhaillaan vuoden päätapahtumaansa Rantaralliin, joka ajetaan seudulla nyt jo 46:tta kertaa. Vuosien aikana rallien järjestäminen ei ole seuran puheenjohtaja Irma Sirénin mukaan muuttunut juuri muuten kuin lupa- ja sertifikaattiasioiden osalta.

– Ne ovatkin tärkeitä asioita. Nykyään lupa-asiat tulee hoitaa verkossa poliisin, reittien varrella olevien kuntien sekä ELY-keskuksen kanssa. Reittien varrella asuville jaetaan myös asukastiedote postilaatikkoon hyvissä ajoin, hän sanoo.
– Lupia yhteen rallitapahtumaan tarvitaan nykyisin noin 5–6 kappaletta, joihin tulee vielä parikymmentä liitettä päälle, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Timo Heino NaSUsta toteaa.

Rallitapahtumissa pyritään kiinnittämään huomiota ympäristöystävällisyyteen. Rantarallissakin on oma ympäristövastaavansa.

– Siitä viestittävät tänä päivänä ympäristösertifikaatit, jotka edellyttävät muun muassa logistiikan ja materiaalien ekologisuutta sekä mahdollisimman vähän saastuttavia ajoneuvoja, lisää Irma Sirén.

16. syyskuuta ajettavan Neste Rantaralli XLVI:n pääyhteistyökumppaneina toimii kuusi paikallista Neste-liikenneasemaa.

– Allekirjoitimme yhteistyösopimuksen kesäkuussa. Tämä on merkittävä juttu molemmin puolin, sillä sekä Nesteen liikenneasemat että seura hyötyvät yhteistyöstä, Neste Naantalin kauppias Matti Tikkanen kertoo.
– Alamme rummuttaa ilosanomaa oikein toden teolla lähiviikkoina. Ikkunatarrat ovat jo jaossa ja rallipaketit tulevat myyntiin pari päivää ennen kilpailua. Näiden lisäksi Rantaralli näkyy liikenneasemallamme erilaisin tempauksin, tarjouksin ja kilpailuin, jatkaa Tikkanen.

Yhteistyöstä innostunut Tikkanen sanoo osallistuvansa mielellään alueellisiin tapahtumiin aina resurssien ja mahdollisuuksien mukaan.

– Rantaralli on täällä niin iso ja merkittävä tapahtuma, että on upeaa olla mukana sen järjestämisessä. Se on loogista, sillä sijaitsemme tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä, isojen teiden varsilla, hän iloitsee.
– Yhteistyötä on ollut ennenkin, esimerkiksi muutamina vuosina startti oli tästä Naantalin Neste-liikenneaseman pihasta, mutta pääyhteistyökumppanuus on meille uutta, Tikkanen lisää.

Hyvää vauhtia 50-vuotisjuhlavuottaan lähestyvää, pitkän historian omaavaa rallia on järjestetty vuodesta toiseen oman porukan ja toisten seurojen panoksella – täysin vapaaehtoisvoimin.

Rantarallia on tekemässä yhteensä 500 henkeä.

– Ensimmäisessä Rantarallissa olivat mukana myös Askainen, Merimasku ja Rymättylä. Sittemmin olemme siirtyneet enemmän Mynämäen suuntaan ja reitit kulkevat Mynämäen lisäksi pääosin Maskun ja Nousiaisten alueella, Naantalin Seudun UA:n Timo Heino sanoo.
– Tällä kertaa kilpailukeskus on Mynämäen seurakuntatalolla, jatkaa Heino.

Vuoden kohokohdaksi nousseen Rantarallin ohella seurassa valmistellaan samanaikaisesti myös muita tapahtumia.

– NaSUn jäsenet osallistuvat vastavuoroisesti muihinkin ralleihin ympäri vuoden. Lisäksi ensi vuoden Rantarallin valmistelu on jo käynnissä. Se ajoittuu poikkeuksellisesti jo kesäkuulle, Irma Sirén kertoo.

Tämänvuotisen Rantarallin rallipakettien myynti alkaa keskiviikkona 13. syyskuuta Nesteen liikenneasemilla Liedossa, Naantalissa, Raisiossa, Taivassalossa ja Uudessakaupungissa sekä Jussin Grillillä Mynämäessä, Lemunportilla ja Shell Laitilassa.

Autokuntien ilmoittautuminen Rantaralliin on auki 5. syyskuuta asti. Valtakunnallisen F-Cup rallisarjan kausi jatkuu Rantarallin jälkeen vielä Orimattila Ralliin 7. lokakuuta.

Katariina Mäkinen-Önsoy