Portsassa Sofiankadulla avautunut pieni puutarhanäyttely ilahduttaa ohikulkijoita

Johannes Annala, Veera Vasenkari ja Lauri Tuomisto ovat kolme kuudesta Kello viiden pöytä -taideryhmän jäsenestä.
Johannes Annala, Veera Vasenkari ja Lauri Tuomisto ovat kolme kuudesta Kello viiden pöytä -taideryhmän jäsenestä. Kuvat: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Sofiankatu 6 -osoitteessa voi ihailla turkulaisten nuorten harrastajataiteilijoiden töitä.

TURKU.

Kello viiden pöytä -taideryhmä aloitti kokoontumiset korona-aikana. Idean takana on yhden ryhmäläisen, Lauri Tuomiston, isoäiti Marja Tuomisto, joka kutsui Turun yliopistossa opiskelevia nuoria ystävyksiä sunnuntaisin syömään luokseen.

– Tämä on täysin famun ansiota, hän aina pyrkii tuomaan kaikenlaista hauskaa elämäämme. Isoäidilläni oli maalaustarvikkeita käyttämättöminä, sillä hän on ollut aiemmin itse innokas maalaamaan, mutta harrastus on jäänyt vähemmälle, Lauri Tuomisto kertoo.
– Hänen aloitteestaan käymme myös erilaisissa taidenäyttelyissä, kuten esimerkiksi nyt tuoreimpana Turun taidemuseon uusien näyttelyjen avajaisissa, Tuomisto jatkaa.

Heidän tapaamistensa ajankohdat ovat olleet säännöllisen epäsäännöllisiä, yleensä juuri näyttelyavajaisten mukaisesti.

– Tämä oli ensimmäinen, mutta ei varmaankaan viimeinen kerta, kun maalaamme yhdessä. Teokset valmistuivat kesäkuun alussa, Tuomisto sanoo.

Nyt yhteensä kuusihenkinen taidekollektiivi on tuonut teoksensa esiin Sofiankatu 6:n pikkupuutarhaan, jossa ne saavat ilahduttaa ohikulkijoita läpi kesän.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Kello viiden pöytä -taidenäyttely.
Kello viiden pöytä -taidenäyttely.