Anamaria Rusi ammentaa auringosta voimaa kiireiseen keikkakesään

Paimiolainen laulaja Anamaria Rusi viihtyy Naantalissa, Paraisilla ja Turussa harvoina vapaapäivinään. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.
Paimiolainen laulaja Anamaria Rusi viihtyy Naantalissa, Paraisilla ja Turussa harvoina vapaapäivinään. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Anamaria Rusi viettää vähäisen vapaa-aikansa mielellään maailman kauneimmaksi tituleeratussa saaristossamme. Hän luettelee Naantalin, Paraisen ja Turun lempipaikoikseen.

MUSIIKKI.

Paimiolainen laulaja Anamaria Rusi loistaa Naantalin auringon lailla kertoessaan kuulumisistaan musiikin saralla, joihin kuuluu muun muassa bilebändi PAM! feat. ELLAn 80s-projekti. Kesällä Rusi keikkailee sooloartistina sekä PAM! feat. ELLAn että pari kuukautta sitten perustetun Jazzling Jukebox -kokoonpanonsa kanssa.

Hänen Secret-biisinsä ensiesitys kuultiin Turun Kauppatorin vappujuhlissa.

– Tuoreimman singleni julkaisun jälkeen ohjelmassa oli promoreissu Romaniaan, jossa esiinnyin muutamassa televisioshow’ssa. Se oli mukava aloitus kesälle, sillä minun oli mahdollista hengähtää samalla hetki vanhempieni luona, Romaniasta kotoisin oleva Rusi kertoo.
– Kevät on ollut kiireinen – mikä on tietysti ihanaa, mutta on hyvä käyttää lyhyetkin tauot tehokkaasti hyväkseen. Kesälläkin on luvassa monenlaista keikkaa eri kokoonpanoissa ympäri Suomen, joten ne yksittäiset välipäivät vietän pitkälti Turun seudulla – lähinnä meren äärellä, hän iloitsee.

Vertaus Naantalin aurinkoon sopii laulajattareen erittäin hyvin, sillä kaupunki kuuluu hänen ehdottomiin suosikkikohteisiinsa.

– Täällä vain on jotain maagista – työstressi kyllä häviää näissä maisemissa lenkkeilemällä. Lisäksi puutalojen tuoksu tuo mieleen lapsuuteni Romaniassa, ennen Paimioon muuttoa Naantalissa asunut Rusi haikailee takaisin aurinkokaupunkiin.
– Paimiokin on omalla tavallaan kaunis, luonnonläheinen kaupunki, johon olemme mieheni kanssa asettuneet taloksi pysyvästi, hän lisää.

Turussa Ruissalo on yksi Rusin lempipaikoista, samoin Paraisten saaristo-osat kuten esimerkiksi Nauvo, jossa hän käy joka kesä.

– Tänä kesänä haluaisin lisäksi käydä Seilin saaressa, se kuulostaa kiinnostavalta kohteelta, hän toteaa.

Anamaria Rusi on koonnut aivan uuden Jazzling Jukebox -kokoonpanon, joka esittää pop-hittejä jazz- ja swing-sovituksin 1920-luvun tyyliin.

– Jazzling Jukeboxille olisi mukava saada esiintymisiä Turun seudullekin, erityisesti Naantaliin se sopisi todella hienosti! Keikkavarauksia kokoonpanolla on tässä vaiheessa lähinnä vain muualla maassa, mutta joitakin arkipäiviä kesällä olisi vielä vapaana. Kaikki kesäviikonloppuni ovat jo täynnä kahden tai kolmen keikan settejä, hän sanoo.

Uusin Secret-sinkku edustaa kansainvälistä tuotantoa: Se on tuotettu Etelä-Euroopassa @Solo Music Production, ja sen sävellyksestä ja sanoituksesta vastasi Larisa ”Aris” Sadipe Damilare. Lauluosuudet Rusi kävi nauhoittamassa Liedossa Joona Lukalan Noise for Fiction -äänitysstudiolla.

Rusi on iloinen, että hänen kappaleidensa Spotify-kuuntelumäärät ovat jatkuvassa kasvussa. Alkuperäisen version lisäksi Secret-kappaleesta on julkaistu hiljattain DJ Jayn eli Jarkko Hakalan tuottama mashup-versio MATTN & Futuristic Polar Bears (Dimitri Vegas & Like Mike vs Klaas Remix) Cafe Del Mar – Secret. Secret-biisi löytyy myös Singan karaokelistoilta.

Katariina Mäkinen-Önsoy